Apimages
Apimages
MATTEL

Η 96χρονη θρύλος του στιλ Ιρις Απφελ έγινε κούκλα Barbie


Η Ιρις Άπφελ, με τα χαρακτηριστικά μεγάλα γυαλιά της και τα γκρίζα της μαλλιά, είναι μία 96χρονη fashionista με μεγάλη επιρροή σε σχεδιαστές, καλλιτέχνες και έντυπα μόδας.

Μπορεί στην χώρα μας το όνομά της να μην είναι ευρέως γνωστό, όμως η γυναίκα αυτή αποτελεί το απόλυτο fashion icon της Αμερικής.

«To στιλ είναι μέσα στο dna μας. Μπορείς να μάθεις για τη μόδα, αλλά με το στιλ γεννιέσαι» έχει σημειώσει χαρακτηριστικά. 

Η Aπφελ έγινε fashion icon την δεκαετία του ’80 και το πάθος της για τα κοσμήματα, τα ιδιαίτερα ρούχα που ψωνίζει και η αγάπη της για την εσωτερική διακόσμηση την έκαναν ξεχωριστή περσόνα. 

Η ικανότητά της να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από τις τάσεις της μόδας, την κατατάσσει σε γκουρού του στιλ.  

Αγαπά τα ταξίδια και μαζί με τον σύζυγό της Καρλ ψάχνει νέα υφάσματα και αξεσουάρ διακόσμησης σε διάφορες χώρες του κόσμου. 

Αξίζει να σημειώσουμε πως μαζί με τον σύζυγό της ίδρυσε την εταιρεία εσωτερικής διακόσμησης «Old World Weaver» που ανέλαβε την διακόσμηση του Λευκοί Οίκου επί προεδρίας 9 διαφορετικών Αμερικανών προέδρων. 

Apimages
Apimages

«Λατρεύω τη μόδα, πιστεύω ότι είναι εκπληκτική, αλλά δεν είναι η ζωή μου. Οταν είμαι στο σπίτι, φοράω μια ρόμπα. Όταν κάνω δουλειές φοράω ένα τζιν. Ποτέ δεν βάζω τα καλά μου εκτός αν πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίσταση» έχει παλιότερα δηλώσει στο περιοδικό «Vanity Fair». 

Κάποτε φορούσε συνέχεια μεγάλα καπέλα, αλλά τα σταμάτησε όταν άρχισε να φοράει μεγάλα γυαλιά. 

Το στιλ για εκείνη είναι ένας τρόπος να εκφράζεται ως καλλιτέχνις. «Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ένα φόρεμα θα τους μεταμορφώσει. Δεν συνειδητοποιούν ότι το στιλ έχει να κάνει με τον εαυτό τους και το ύφος τους» έχει τονίσει. 

apimages
apimages

Δείτε το βίντεο:

Η Mattel λοιπόν αποφάσισε να δημιουργήσει μια κούκλα Barbie αφιερωμένη σε αυτή τη θρυλική γυναίκα.

Μετά τη σειρά «Inspiring Women» με Barbie εμπνευσμένες από σπουδαίες γυναίκες της ιστορίας, ανάμεσά τους η Αμέλια Έρχαρτ και η Φρίντα Κάλο, η Mattel έφτιαξε την πιο fashionista κούκλα. 

Δείτε τη φωτογραφία:

mattel
mattel