Efi Gousi Photography
Efi Gousi Photography
ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΗΣ ΕΦΗΣ ΓΟΥΣΗ

Άσπα Τσίνα, εσύ; Η τραγουδίστρια φωτογραφίζεται σαν μυθικό πλάσμα


Πέρασαν 16 χρόνια από την πρώτη της εμφάνιση στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Η συμμετοχή στο Fame Story μπορεί να ήταν ένα διαβατήριο αναγνωρισιμότητας για την Άσπα Τσίνα, αλλά πολλά έχουν αλλάξει από τότε για την ίδια.

Ένα τραγούδι που αγαπήθηκε στα 00s με τη φωνή της Άννας Βίσση, σε στίχους και μουσική του Νίκου Καρβέλα, έγινε η «γέφυρα» επικοινωνίας της Άσπας με το μουσικό κοινό του σήμερα.

«Αυτή τη φορά» η Ασπα διάλεξε να κάνει κάτι εντελώς ξεχωριστό και τολμηρό.

Όχι απλά τη διασκευή του κομματιού «Αυτή τη φορά» που έχει συνδεθεί με την φωνή της Άννας Βίσση, αλλά μια υψηλής αισθητικής εικαστική προσέγγιση των εικόνων που βγαίνουν από τους στίχους του, με την υπογραφή της ταλαντούχας φωτογράφου, Έφης Γούση. Η «ερμηνεία» ενός τραγουδιού είναι θέμα προσωπικότητας για την Άσπα. Ένας καλλιτέχνης μπορεί να διασκεύασει με έναν εντελώς δικό του τρόπο ένα κομμάτι, δίνοντάς του άλλη διάσταση στο χρόνο. 

«Αυτή τη φορά τα δάχτυλά μου θα τα σπάσω, για να μη σου τηλεφωνήσω. Αυτή τη φορά τη γλώσσα μου θα ξεριζώσω, για να μη σου ξαναμιλήσω. Αυτή τη φορά τα δυο μου πόδια θα τα κόψω, για να μην γυρίσω πίσω»

 

Efi Gousi Photography
Efi Gousi Photography

Η Άσπα Τσίνα μιλά στη BOVARY και μας περιγράφει την ιδέα που κρύβεται πίσω από την εξαιρετική φωτογράφιση:

«Συνεργάζομαι με ένα πραγματικά ταλαντούχο καλλιτέχνη, τον Κώστα Μυλωνά με πολύ σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό του με μεγάλους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Αυτός ανέλαβε την ενορχήστρωση και την παραγωγή της διασκευής της μπαλάντας. Ο Δανός παραγωγός Jacob Hansen υπογράφει τη μίξη και το mastering του κομματιού.

Νιώθω πραγματικά τυχερή για τη συνεργασία μου με την Έφη Γούση. Θεωρώ ότι είναι προκλητικά δημιουργική καλλιτέχνις, βλέπει πίσω από τις λέξεις και πίσω από αυτό που βλέπουμε στο συνειδητό.

Οι φωτογραφίες συνθέτουν μια μικρή ιστορία (ανα)γέννησης. Μια νεκρή ψυχικά γυναίκα θέλει να γεννηθεί ξανά. Αυτό είναι το μήνυμα αυτής της δουλειάς. Δεν ήθελα να επιστρέψω μουσικά με κάτι που δεν θα εξέφραζε κυρίως τον εσωτερικό μου κόσμο. Δεν με ενδιέφερε μια νέα δισκογραφική δουλειά. Αλλά η έκφραση ενός μηνύματος που θα έβρισκε έδαφος στην ψυχή ανθρώπων που βιώνουν κάτι αντίστοιχο με την ηρωίδα του κομματιού που έγραψε πριν από χρόνια ο Νίκος Καρβέλας. Και πάντα θα είναι διαχρονικό.

Θέλουμε να εκφράσουμε ότι μια ψυχή που έχει φτάσει σε τέλμα μπορεί να βρει δύναμη να ξαναγίνει φωτεινή.

Η ηρωίδα έχει τα μάτια δεμένα με μια μαύρη κορδέλα και κρατά έναν κρίνο, το σώμα της έχει χρυσόσκονη. Όλα είναι συμβολικά και νιώθω τεράστια τύχη και ευγνωμοσύνη που η Έφη Γούση κατάφερε να αποδώσει με τόση ακρίβεια αυτό που είχα στο μυαλό μου. Η ηρωίδα είναι ένα μυθικό πλάσμα με μια ψυχή που δεν μπορεί να φυλακιστεί. Αυτό που με ενδιέφερε δεν ήταν ένα «comeback» που θα βασιζόταν σε ποσοτικά μεγέθη, δηλαδή στο κέρδος. Ηθελα να κάνω κάτι διαφορετικό απ’ό,τι συνηθίζουμε να βλέπουμε. Γιατί αυτό που βλέπουμε μπορεί να μην είναι η αλήθεια. Η αλήθεια βρίσκεται μέσα μας και για τον καθένα είναι διαφορετική».

Ακούστε το τραγούδι: 

 

 

Efi Gousi Photography
Efi Gousi Photography
Efi Gousi Photography
Efi Gousi Photography
Efi Gousi Photography
Efi Gousi Photography
Efi Gousi Photography
Efi Gousi Photography