AP
AP
CAMILLA PARKER BOWLES

Ο πραγματικός λόγος που η Καμίλα δεν χρησιμοποιεί τον τίτλο «Πριγκίπισσα της Ουαλίας»


Η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς αποτελεί ακόμη και σήμερα μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στη Μεγάλη Βρετανία.

Για πολλούς είναι η πέτρα του σκανδάλου που «χώρισε» τον πρίγκιπα Κάρολο και την Νταϊάνα και έφερε σε ρήξη με το παλάτι την «πριγκίπισσα του λαού».

Ωστόσο, η Καμίλα παντρεύτηκε τον Κάρολο μόλις το 2005, αρκετά χρόνια μετά τον χωρισμό του και τον θάνατο της Νταϊάνα. Η επί χρόνια παράνομη σχέση του πρίγκιπα και διαδόχου του θρόνου, πήρε μετά τον γάμο, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, διάφορους βασιλικούς τίτλους.

Η Καμίλα πήρε τον τίτλο της Δούκισσας της Κορνουάλης, ενώ είναι και Πριγκίπισσα της Ουαλίας, καθώς είναι παντρεμένη με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας. 

AP
AP

Ωστόσο, η Καμίλα δεν χρησιμοποιεί τον τίτλο αυτό από σεβασμό προς την Νταϊάνα, που τον κατείχε πριν από αυτή. Ο τίτλος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος στην ιστορία με την Νταϊάνα, που τον έχασε όταν χώρισε με τον Κάρολο το 1996, αλλά έμεινε για πάντα πριγκίπισσα στις καρδιές του κόσμου.

Η Καμίλα προτιμά να χρησιμοποιεί τον αντίστοιχο γυναικείο τίτλο του Δούκα της Κορνουάλης, που είναι ο σύζυγός της. 

AP
AP

Όταν ο Κάρολος διαδεχτεί τη μητέρα του, Ελισάβετ, στον θρόνο και γίνει βασιλιάς, η Καμίλα θα ονομαστεί «HRH Princess Consort», δηλαδή Αυτού Υψηλότης, πριγκίπισσα-σύζυγος του βασιλιά.