Γιατί το Ίντερνετ αποθεώνει αυτό το εξώφυλλο της βρετανικής Vogue  | 0 bovary.gr
Γιατί το Ίντερνετ αποθεώνει αυτό το εξώφυλλο της βρετανικής Vogue | 0 bovary.gr
ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ VOGUE

Γιατί το Ίντερνετ αποθεώνει αυτό το εξώφυλλο της βρετανικής Vogue


102 χρόνια ιστορίας. 102 χρόνια πρωτοπορίας, έμπνευσης και ιδεών που άλλαξαν τον κόσμο της μόδας.

Η βρετανική Vogue διευρύνει τα σύνορα του fashion κόσμου.

Η διαφορετικότητα δεν χωρίζει τους ανθρώπους. Είναι αυτή που τους φέρνει κοντά και ενώνει ό,τι ξεχωριστό κουβαλούν. Το τελευταίο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue είναι μια δυνατή φωνή που αλλάζει τα δεδομένα.

Είναι μια «πολυπολιτισμική γιορτή». Κάθε γυναίκα που ποζάρει στο εξώφυλλο αντιπροσωπεύει ένα διαφορετικό κομμάτι του κόσμου.

Για πρώτη φορά ποζάρει στο εξώφυλλό του γυναίκα φορώντας χιτζάμπ (η Halima Aden).

Μια ενέργεια συμβολική που κρύβει μέσα της μια νέα μάτια στον κόσμο. Εννέα γυναίκες φωτογραφήθηκαν μαζί: Halima Aden, Adut Akech, Radhika Nair, Korean Yoon Young Bae, Faretta, Fran Summers, Vittoria Ceretti, Paloma Elsesser and Selena Forrest αλλάζοντας τα σύνορα στον κόσμο της μόδας.

 

 

«Νέα σύνορα» είναι και ο τίτλος του τελευταίου τεύχους του περιοδικού. Η εθνικότητα, η κοινωνικο-οικονομική κατάσταση, η θρησκεία και η σεξουαλικότητα είναι στοιχεία που δεν ορίζουν την αξία μιας γυναίκας. Η κάθε γυναίκα είναι μια υπόσταση που δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

O αρχισυντάκτης της βρετανικής Vogue, Edward Enninful, ήθελε αυτό το εξώφυλλο να είναι μια γιορτή διαφορετικότητας.

Η φωτογραφία των 9 γυναικών κάνει τον γύρο του διαδικτυακού κόσμου και τα σχόλια είναι διθυραμβικά. Η φωτογράφιση αντιπροσωπεύει τη «νέα παγκόσμια ιδέα». Οι γυναίκες που πόζαραν γι’αυτή τη φωτογράφιση έδειξαν ότι η μόδα μπορεί να γίνει το όχημα που ισοπεδώνει κάθε εμπόδιο μεταξύ των ανθρώπων.

 

TAGS