diaryofafitmommyofficial/ Instagram
diaryofafitmommyofficial/ Instagram
VIRAL

«Γιατί είμαι υπερήφανη που είμαι "κακή μητέρα"»: Το ποστ μιας γυναίκας στο Instagram έγινε viral


«Αν κρίνεις τους ανθρώπους, δεν έχεις καθόλου χρόνο να τους αγαπήσεις».

Είναι εύκολο να κρίνεις και να χαρακτηρίσεις κάποιον. Πολύ εύκολο.

Το να μπεις, όμως, στη θέση του, να συναισθανθείς τις ανάγκες του, να τον ακούσεις με κατανόηση και να τον δεχτείς γι'αυτό που είναι, είναι κάτι που προϋποθέτει καλή δουλειά με τον εαυτό σου.

Ζούμε σε έναν κόσμο που δεν συγχωρεί, που δεν αποδέχεται, που αρέσκεται στην κριτική, που αυθαίρετα χαρακτηρίζει συμπεριφορές, που βάζει ταμπέλες, που πάσχει από ανασφάλεια και αίσθημα κατωτερότητας, που αρνείται να «μπει στα παπούτσια του άλλου», που τρέφεται από στερεότυπα και αναχρονιστικές αντιλήψεις.

Ενα ποστ μιας μητέρας στο Instagram μιλά για όσα «πνίγουν» τις γυναίκες που μεγαλώνουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τη δική τους φιλοσοφία ζωής και δεν ακολουθούν «κανόνες» με τυφλό, ίσως και υποκριτικό τρόπο: αυτούς που επιβάλλει η κοινωνία καταπατώντας την μοναδικότητα κάθε ατόμου. Μιλά για τις γυναίκες που βρίσκονται συνεχώς κατηγορούμενες σε ένα  «λαικό δικαστήριο» που τις «καταδικάζει» για την ανατροφή που δίνουν στα παιδιά τους. 

“Είμαι υπερήφανη που είμαι «κακή μητέρα»” λέει η Sia Cooper στο ποστ της. Είναι personal trainer και μεγαλώνει τα παιδιά της με τον τρόπο που θεωρεί εκείνη σωστό. Κάνει δηλαδή αυτό που πρέπει. 

 Στην ανάρτησή της εξηγεί τι κάνει και έχει χαρακτηριστεί από άλλες γυναίκες ως «κακή μητέρα».

 

«Αν μου έδιναν ένα κέρμα κάθε φορά που με αποκαλούσαν «κακή μητέρα», θα είχα γίνει πλούσια. Είναι σχεδόν αδύνατον στις μέρες μας να είσαι η «απόλυτα άψογη μητέρα» γιατί απλά όπου και να κοιτάξεις θα δεις μια άλλη μητέρα να κατακρίνει τον τρόπο που μεγαλώνεις το παιδί σου. Με έχουν αποκαλέσει κακή μητέρα γιατί: γυμναζόμουν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, γιατί προσέχω την εμφάνισή μου, γιατί δίνω στα παιδιά μου τυποποιημένα τρόφιμα, γιατί έχω τατουάζ και piercing, γιατί κάθε τόσο απολαμβάνω το κρασάκι μου, γιατί επιτρέπω στα παιδιά μου να έρχονται σε επαφή με την τεχνολογία, γιατί που και που τα αφήνω τρώνε γλυκά και λιχουδιές, γιατί τα αφήνω να εκφραστούν ελεύθερα και δεν τα «κουκουλώνω», γιατί αφιερώνω πολλές ώρες στη δουλειά μου, γιατί αφιερώνω χρόνο στον εαυτό μου, γιατί έχω κοιλιακούς. Αυτό που έχω μάθει είναι ότι οι πραγματικά κακές μητέρες εκεί έξω είναι αυτές που διαρκώς κρίνουν τις άλλες μητέρες.

 

 

 

Αυτές οι μητέρες είναι πραγματικά ανασφαλείς και έχουν αίσθημα ανεπάρκειας και κατωτερότητας. Δεν υπάρχει ένας και μόνος τρόπος για να μεγαλώσεις σωστά ένα παιδί. Ολοι τρέχουμε για τους ίδιους λόγους και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Η μητρότητα δεν έχει μόνο ένα «μέγεθος» που πρέπει να ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες. Ο,τι ταιριάζει σε μια οικογένεια, μπορεί να μην ταιριάζει στην άλλη. Ποιοι είμαστε εμείς για να κρίνουμε τις επιλογές μιας άλλης μητέρας; Το να είσαι μητέρα είναι κάτι δύσκολο και αν όλα τα παραπάνω με κάνουν «κακή μητέρα», είμαι υπερήφανη γι’αυτό! Αυτό, για όλες τις κακές μητέρες εκεί έξω».