Unsplash
Unsplash
ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ ΤΕΛΟΣ

Πώς θα κρατήσετε μακριά τα μυρμήγκια από το σπίτι σας -Οι 5 πανεύκολοι τρόποι που θα σε σώσουν


Τα μυρμήγκια είναι από τα πιο... αθώα έντομα που κυκλοφορούν.

Πολλές φορές τα έχουμε παρατηρήσει είτε έξω στον κήπο ή στο μπαλκόνι μας, ωστόσο, δεν μας ενοχλούν καθώς είναι τις περισσότερες φορές άκακα.

Βέβαια, υπάρχουν σπίτια που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τα μυρμήγκια καθώς υπάρχουν πολλά και το έχουν κάνει δικό τους σπίτι.

Αν και δεν κάνουν κάτι, δεν είναι ωραίο ένα σπίτι να έχει... κατοικίδια μυρμήγκια, που σχηματίζουν τις γνωστές μας γραμμές.

Μην πανικοβάλλεστε, όμως. Υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης, που είναι μάλιστα εύκολοι και γρήγοροι, αλλά κυρίως αποτελεσματικοί.

Ψάξαμε και βρήκαμε κάποιους έξυπνους τρόπους που προτείνει ο Σπύρος Σούλης για να διώξετε τα μυρμήγκια  και σας τους παρουσιάζουμε.

Θα χρειαστείτε υλικά που έχετε όλοι στα ντουλάπια σας:

Shutterstock
Shutterstock

Φύλλα δάφνης

Βγάζουν μια μυρωδιά που απωθεί τα μυρμήγκια. Βάλτε 1-2 φύλλα δάφνης μέσα σε κάθε συρτάρι με τρόφιμα. Μπορείτε να τα βάλετε και μέσα στο σακουλάκι με το αλεύρι ή άλλα φαγώσιμα που θέλετε να προστατέψετε από τα μυρμήγκια.

shutterstock
shutterstock

Ξίδι

Φτιάξτε ένα μείγμα από νερό και ξίδι και βάλτε το μέσα σε ένα μπουκαλάκι σπρέι. Ψεκάστε γύρω από τα παράθυρα και τις πόρτες για να μην αφήσετε τα μυρμήγκια να μπουν στο σπίτι.

shutterstock
shutterstock

Ταλκ

Το ταλκ λειτουργεί όπως ακριβώς και το ξίδι. Βάλτε το γύρω-γύρω από τις πόρτες και τα παράθυρα για να εμποδίσετε την είσοδο των μυρμηγκιών. 

Shutterstock
Shutterstock

Πορτοκάλια, λεμόνια, λάιμ 

Τα φρούτα αυτά έχουν μια όξινη μυρωδιά που απωθεί τα μυρμήγκια. Βράστε φλούδες μέσα σε νερό και ρίξτε το μείγμα σε αυλακώσεις, τρύπες και ρωγμές που μπορεί να κρύβουν μυρμήγκια στο εσωτερικό τους.

shutterstock
shutterstock

Κιμωλία

Μπορείτε να κάνετε μια γραμμή (ή και παραπάνω) από κιμωλία γύρω-γύρω σε όλο το σπίτι. Έτσι τα μυρμήγκια δεν θα πλησιάσουν στο χώρο σας γιατί η κιμωλία, που περιέχει ανθρακικό ασβέστιο, τα απωθεί.

shutterstock
shutterstock