NDP Photo Agency
NDP Photo Agency
21|05|2018 11:03
SHARE
ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 78 ΕΤΩΝ

Έφυγε από τη ζωή ο Χάρρυ Κλυνν


Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 78 ετών ο Χάρρυ Κλυνν.

Ο μεγάλος Έλληνας καλλιτέχνης το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Tα τελευταία χρόνια ζούσε στη Θεσσαλονίκη. Το πραγματικό του όνομα ήταν Βασίλης Τριανταφυλλίδης.

Γεννήθηκε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης στις 7 Μαΐου του 1940 από οικογένεια Πόντιων προσφύγων, τον Νίκο και την Κυριακή Τριανταφυλλίδη. 

H κηδεία του ηθοποιού θα τελεστεί την Παρασκευή 25 Μαίου. 

Η συμμετοχή του σε μια βραδιά ταλέντων του Γιώργου Οικονομίδη του έδωσε την μεγάλη ευκαιρία.  Για τρία χρόνια ο Οικονομίδης ήταν δάσκαλός του και μέντοράς του. Παράλληλα με τις σπουδές του στην υποκριτική, κάνει εμφανίσεις σε κοσμικά κέντρα της εποχής. Στις αρχές του 1960 και μετά από τη συμμετοχή του σε δύο ταινίες (Γάμος αλά ελληνικά και Τα 201 Καναρίνια) και θεατρικές παραστάσεις αρχίζει να αποκτά δημοφιλία.

Στο Σικάγο παντρεύεται τη γυναίκα του, Χαρίκλεια και εκεί αποκτά το πρώτο από τα 3 του παιδιά, τον Νίκο. Αργότερα στο Μόντρεαλ απέκτησε τον δεύτερο του γιο Αποστόλη, ενώ η κόρη του Κορίνα γεννήθηκε στην Αθήνα.

Τον χειμώνα του 1974 και πρωτοεμφανίζεται στις μπουάτ της Πλάκας, στον «Aιγόκερω» και μετά στο «Zυγό» και τη «Διαγώνιο». Ύστερα δούλεψε στα νυχτερινά κέντρα «Διογένης», «Δειλινά» και «Στορκ». Άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστός με την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου «Για δέσιμο», που κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική εταιρεία Columbia το φθινόπωρο του 1978. Οι παραστάσεις του στα θέατρα Ορφέας, Άλσος, Δελφινάριο και Μινώα κ.ά. καταρρίπτουν κάθε προηγούμενο εισπρακτικό ρεκόρ. Oι δίσκοι του Xάρρυ Kλυνν αποτέλεσαν ένα ιδιαίτερο στοιχείο στο χώρο της ελληνικής δισκογραφίας. 

Σε συνέντευξή του ο ίδιος είχε δηλώσει ότι το ψευδώνυμό του ήταν το αντίθετο του «Dirty Harry» που σημείωνε τεράστια επιτυχία στη μεγάλη οθόνη.