AP
AP
COAT OF ARMS

Η Μέγκαν Μαρκλ έχει τον δικό της βασιλικό θυρεό -Οι αναφορές και οι συμβολισμοί


Μια εβδομάδα μετά τον βασιλικό γάμο, απονεμήθηκε στην Μέγκαν Μαρκλ, ο επίσημος βασιλικός θυρεός της.

Το έμβλημα αποκαλύφθηκε από το Παλάτι του Κένσινγκτον.

Είναι γεμάτο αναφορές και συμβολισμούς που έχουν σχέση με τη Δούκισσα του Σάσεξ.

Σύμφωνα με τη βασιλική ιστοσελίδα royal.uk, «το μπλε φόντο της ασπίδας αντιπροσωπεύει τον Ειρηνικό ωκεανό των ακτών της Καλιφόρνια, ενώ οι δύο χρυσές ακτίνες συμβολίζουν τη λιακάδα της πολιτείας της Δούκισσας. Τα τρία φτερά αντιπροσωπεύουν την επικοινωνία και τη δύναμη των λέξεων».

Η Δούκισσα του Σάσεξ, που δούλεψε μαζί με το College of Arms πάνω στο σχέδιο, απέτισε φόρο τιμής στην γενέτειρά της, καθώς «κάτω από την ασπίδα, στο γρασίδι υπάρχει μια σειρά από χρυσές παπαρούνες, το λουλούδι της πολιτείας της Καλιφόρνια, αλλά και χειμωνανθοί, που φυτρώνουν στο Παλάτι του Κένσινγκτον».

 

Introducing The Duchess of Sussex’s Coat of Arms. Follow our Story to find out more.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kensington Palace (@kensingtonroyal) στις 25 Μάι, 2018 στις 6:39 πμ PDT

Σύμφωνα με την παράδοση, ο σύζυγος και η σύζυγος αντιπροσωπεύονται στον θυρεό, με τον πρίγκιπα Χάρι να είναι το λιοντάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ το λευκό πουλί.

«Το σύμβολο της Δούκισσας είναι ένα πουλί που κελαηδάει, με υψωμένα τα φτερά σαν να πετάει και ανοιχτό ράμφος, που μαζί με τις πένες από φτερά αντιπροσωπεύουν τη δύναμη της επικοινωνίας».

AP
AP

Το πουλί έχει γύρω από τον λαιμό του ένα στέμμα, για έναν πολύ... βασιλικό λόγο. Αυτή είναι η θέση του στέμματος, όταν κάποιος γίνεται γαλαζοαίματος από γάμο. 

«Όταν κάποιος γεννιέται γαλαζοαίματος, το στέμμα είναι στο κεφάλι του». Στους θυρεούς τόσο της Νταϊάνα όσο και της Κέιτ Μίντλετον, το στέμμα βρίσκεται στο ίδιο σημείο.