Instagram
Instagram
ΣΤΟ INSTAGRAM

Η Masterchef του Instagram -Το ταλέντο της Μυρτώς Αλικάκη στη μαγειρική μας άνοιξε την όρεξη


Πολλές φορές, συναντάμε ανθρώπους με ξεχωριστά ταλέντα που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε αμέσως.

Θα πρέπει να τα εξερευνήσουμε, να τα ανακαλύψουμε με κάποιο τρόπο.

Για παράδειγμα, αν η Μυρτώ Αλικάκη δεν διέθετε λογαριασμό στο Instagram, δύσκολα θα μπορούσε να κάνει ευδιάκριτο το μεγάλο ταλέντo της στη μαγειρική. Η ηθοποιός έχει μεράκι και όρεξη για μαγειρικούς πειραματισμούς και τα καταφέρνει περίφημα.

Μια «βόλτα» στον λογαριασμό της στο Instagram, είναι η πιο τρανή απόδειξη του ταλέντου της.

Η Μυρτώ Αλικάκη χρησιμοποιώντας τις περισσότερες φορές απλά υλικά, δημιουργεί πεντανόστιμα πιάτα που ενθουσιάζουν τους διαδικτυακούς της φίλους.

Οι φωτογραφίες συνοδεύονται από συνταγή. Με απλά λόγια, η ηθοποιός κάνει την εκτέλεση να φαίνεται παιχνίδι. Η ίδια φαίνεται ότι έχει βρει ένα χόμπι που την γεμίζει, της δίνει έμπνευση και την χαλαρώνει.

Αν δείτε τις αναρτήσεις της, θα διαπιστώσετε τον ενθουσιασμό της για τη μαγειρική και ίσως να μπείτε στον πειρασμό να φτιάξετε κι εσείς κάποιο πιάτο. 

 

Μπρουσκέτες με καραμελωμένα κρεμμύδια, μοτσαρέλα και μπέικον 

Vegetarian παστίτσιο:  Δηλαδή αντί για κιμά, θα χρησιμοποιήσετε ένα πακέτο μανιτάρια, και δύο μεγάλα κρεμμύδια. Τα κόβετε σε κομματάκια και τα τσιγαριζετε στο τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο. Όταν είναι έτοιμα περιχύνετε με λίγο κονιάκ. Εγώ χρησιμοποίησα μακαρόνια πέννες. Στρώνετε τα μισά μακαρόνια στο ταψί περιχύνετε με μπεσαμέλ, βάζετε από πάνω τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια, Και από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια. Ρίχνετε την υπόλοιπη μπεσαμέλ και λίγο τριμμένο τυρί από πάνω. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου δεκα λεπτά μέχρι να ροδίσει. 

Σουφλέ σπανάκι: Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο βάζετε το πλυμένο σπανάκι, περίπου μισό κιλό, και το αφήνετε να μαραθεί. Όταν κρυώσει, χτυπάτε δύο αυγά, μία κρέμα γάλακτος light και τα βάζετε μέσα στο σπανάκι. Προσθέτετε 200 γραμ. γκούντα, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα ταψάκι, στρώνετε φέτες ψωμί του τοστ, από το οποίο έχετε αφαιρέσει την κόρα. Γεμίζετε όλο τον πάτο του ταψιού. Ρίχνετε από πάνω το μίγμα με το σπανάκι, και προσθέτετε φρέσκο γάλα μέχρι σχεδόν να σκεπαστεί όλο το σπανάκι. Πασπαλίζετε με λίγο ακόμα τριμμένο τυρί και το βάζετε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς.

 

 

Μπέργκερ με καπνιστή πέστροφα, καραμελωμένα κρεμμύδια και μανιτάρια και σως bearnaise 

 

Για να μην πετάξετε τα χθεσινά μακαρόνια πέστο! Xτυπάτε τα αυγά ( μην με ρωτήσετε πόσα, εξαρτάται από το πόσοι θα φάνε!) σε ένα μπολ μαζί με τυρί και ζαμπόν και τα ρίχνετε στο ζεστό τηγάνι, όταν ψηθεί από τη μια πλευρά, με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου το γυρνάτε από την άλλη!

 

Πανεύκολο σπιτικό ψωμί! 300 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 200 γραμ. αλεύρι καλαμποκιού, ένα κουτάκι μπύρας, λιώνετε στο μούλτι μια κονσέρβα καλαμπόκι (στραγγισμένο), τρεις κουταλιές ελαιόλαδο, μία κουταλιά αλάτι, ένα μπολάκι καρυδόψιχα, λίγα κουκουνάρια, λίγο παπαρουνόσπορο και σουσάμι για να βάλετε από πάνω. Τ’ ανακατεύετε όλα μαζί με μία σπάτουλα σε ένα μπολ, λαδώνετε μία φόρμα, και ρίχνετε μέσα το μείγμα.

Ψήνεται για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

 

Τορτίγιες με κιμά και τσένταρ: Καραμελώνετε ψιλοκομμένα κρεμμύδια στο τηγάνι, ρίχνετε ψιλοκομμένο μπέικον και μετά τον κιμά. Πιπέρι, αλάτι, τζίντζερ, πάπρικα, λίγο κέτσαπ ! Όταν είναι έτοιμο, απλώνετε πάνω στις τορτιγιες τριμμένο τσένταρ και ό,τι άλλο τυρί θέλετε, προσθέτετε τον κιμά, τις τυλίγετε σε χαρτί και τις βάζετε στον φούρνο για πέντε λεπτά.

 

Λουκάνικα με μαυρομάτικα: Τσιγαρίζετε λίγο κρεμμυδάκι, σκόρδο, και ψιλοκομμένες πιπεριές Φλωρίνης σε ελαιόλαδο. Μετά από λίγο ρίχνετε ένα φλιτζάνι καλαμπόκι, το αφήνετε κι αυτό λίγο μαζί με τα υπόλοιπα. Έπειτα, ρίχνετε μέσα στο τηγάνι τα λουκάνικα κομμένα σε κομματάκια. Μόλις τα λουκάνικα ροδίσουν, ρίχνετε τα μαυρομάτικα που έχετε βράσει ξεχωριστά. Προσθέτετε λίγο χυμό ντομάτας, με όλα τα απαραίτητα μπαχαρικά, πιπέρι, αλάτι, ένα κύβο Κνορ και θυμάρι, και ό,τι άλλο θέλετε. Τα αφήνετε στη φωτιά για περίπου ένα τέταρτο και το φαγητό είναι έτοιμο.

 

Κοτόπουλο με μουστάρδα λεμόνι και κρέμα γάλακτος: Πολύ εύκολη συνταγή και πολύ νόστιμη. Κόβετε το κοτόπουλο κομμάτια, το ψήνετε μέσα σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδό, βάζετε αλάτι πιπέρι ρίγανη, και ό,τι άλλο μυρωδικό θέλετε. Όσο ψήνεται το κοτόπουλο, σε ένα μπολ ανακατεύετε το χυμό μισού λεμονιού, μία κουταλιά μουστάρδα, και λίγη κρέμα γάλακτος. Όταν το κοτόπουλο ψηθεί, το περιχύνετε με τη σάλτσα ! Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι.

 

 

Μακαρονάδα με φέτα γιαούρτι γραβιέρα μπέικον και ρίγανη