AP
AP
ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Η Μέγκαν Μαρκλ στη λίστα με τις 25 γυναίκες με την μεγαλύτερη επιρροή -Εκτός, η πιο διάσημη Βρετανίδα


Τη λίστα με τις 25 γυναίκες στη Βρετανία με την μεγαλύτερη επιρροή έδωσε στη δημοσιότητα η Vogue.

Ο νέος αρχισυντάκτης του βρετανικού περιοδικού, Έντουαρτ Ένινφουλ, επέλεξε το τσαρτ, γνωστό ως Vogue 25, με νέα πρόσωπα, καθώς ήθελε να «ξεφορτωθεί τα posh girls».

Οι γυναίκες που μπήκαν στην top 25δα περιγράφονται ως «ένα απίστευτο καστ από ηγέτιδες που καθορίζουν τον τρόπο που ζούμε σήμερα».

Οι ηλικίες κυμαίνονται από 22 έως 73 ετών και προέρχονται από τον κόσμο της πολιτικής, της τέχνης, της μόδας, των ΜΜΕ αλλά και του αθλητισμού.

Στη λίστα συναντάμε την 22χρονη τραγουδίστρια Dua Lipa, που το τραγούδι της «New Rules» αποτελεί «ύμνο στη γυναικεία ενδυνάμωση», σύμφωνα με το περιοδικό.

AP
AP

Μια άλλη -αναμενόμενη πλέον- προσωπικότητα που εμπνέει είναι η Δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ.

Η Vogue αναφέρει ότι η Αμερικανίδα πρώην ηθοποιός είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες γυναίκες στον κόσμο καθώς ασκεί επιρροή, «που πάει πιο πέρα από τις στιλιστικές της εμφανίσεις, ως μια μιγάδα φεμινίστρια από τις ΗΠΑ, που βοηθά τη μοναρχία να λάβει μια νέα ταυτότητα». Η Μαρκλ έχει προκαλέσει την φαντασία του κοινού όσο κανένας άλλος αυτή τη χρονιά.

AP
AP

Στη συνέχεια, βρίσκεται η δικηγόρος Αμάλ Αλαμουντίν, ακτιβίστρια και φιλάνθρωπος. 

AP
AP

Στη λίστα περιλαμβάνεται ακόμη η συγγραφέας του «Χάρι Πότερ» Τζόαν Ρόουλινγκ, λόγω της φιλανθρωπικής της δράσης και της επιρροής της στη Βρετανία.

AP
AP

Στη συνέχεια συναντάμε την σχεδιάστρια μόδας, Στέλλα Μακάρτνεϊ για τον αγώνα της κατά του καρκίνου, από τον οποίο έχασε τη μητέρα της.

AP
AP

Η νεαρή ηθοποιός Λετίσια Ράιτ, που πρωταγωνίστηκε στην ταινία «Black Panther» συμπληρώνει τη λίστα αλλά και η Ρουθ Ντέιβιντσον, η Σκωτσέζα βουλευτής των Συντηρητικών, η πρώτη που δήλωσε ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλη.

AP
AP

Ωστόσο, στη λίστα απέτυχαν να μπουν οι δύο πιο «δυνατές» γυναίκες της Βρετανίας, η Βασίλισσα Ελισάβετ και η πρωθυπουργός Τερέσα Μέι. 

AP
AP

Ο αρχισυντάκτης της Vogue διάλεξε νέα πρόσωπα, που είναι συμπαθείς στο κοινό και του προκαλούν έπνευση και θετική επιρροή.