BBC
BBC
08|06|2018 13:00
SHARE
ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ ΖΕΥΓΑΡΙ

56 χρόνια μαζί -Η συγκινητική στιγμή που ο ηλικιωμένος άνδρας μακιγιάρει την ανήμπορη γυναίκα του


Είναι φορές που ένα ζευγάρι καταφέρνει στ'αλήθεια να νικήσει τα εμπόδια που φέρνει η ζωή.

Σε κάποιες περιπτώσεις, η αγάπη είναι αρκετά δυνατή και στο τέλος νικάει. Τότε, είναι που γράφονται ιστορίες, που καταφέρνουν να μας συγκινήσουν και να μας δώσουν μια μικρή ελπίδα και ένα λαμπρό παράδειγμα.

Μια τέτοια είναι και η ιστορία δύο ηλικιωμένων από την Ιρλανδία.

H Μοna και ο Des είναι παντρεμένοι 56 ολόκληρα χρόνια. Η ιστορία του ζευγαριού από την Ιρλανδία έγινε πρόσφατα γνωστή από το ΒBC καθώς και από την εκπομπή The Late Late show.

Οι δυο τους ζουν αγαπημένοι και φροντίζουν ο ένας τον άλλο.

Εκείνο που συγκινεί είναι το γεγονός ότι η Μona, λόγω της περιορισμένης της όρασης και του Πάρκινσον από το οποίο υποφέρει, δεν μπορεί πια να κάνει κάτι που αγαπάει πολύ. Κάτι απλό και καθημερινό, κάτι που για εμάς τις γυναίκες είναι μια ρουτίνα, μια συνήθεια που δεν χρειάζεται ιδιαίτερο κόπο.

H Μona ήταν και είναι μια γυναίκα κοκέτα που πάντα φρόντιζε και περιποιούταν τον εαυτό της μέχρι που σήμερα την εμποδίζουν τα προβλήματα υγείας της ηλικίας της. Δεν μπορεί να απλώσει την κρέμα της ούτε να κάνει το μακιγιάζ της.

Ο 84χρονος σύζυγός της δεν άντεχε να την βλέπει να στεναχωριέται και αποφάσισε να την βοηθήσει.

 

 

Ο Des έκανε ο ίδιος μαθήματα make up για να μπορέσει να περιποιηθεί την γυναίκα του και να την κάνει να αισθάνεται ξανά όμορφη. Ήθελε να την κάνει να δείχνει και να αισθάνεται στα καλύτερα της. Το αριστερό της μάτι, όπως λέει, είναι σε πολύ κακή κατάσταση.

Η ίδια απολαμβάνει την τρυφερότητα και την φροντίδα του, λέγοντας ότι είναι χαλαρωτικό και δεν χρειάζεται να στέκεται και να κουράζεται.

Ο Des για να μάθει την τεχνική και του κανόνες του make up στράφηκε στους ειδικούς make up artists μεγάλης εταιρείας μακιγιάζ της Ιρλανδίας και την Rosie O Driscoll.

Η ιστορία του ζευγαριού τράβηξε την προσοχή και του μακιγιέρ και συνεργάτη της Κιμ Καρντάσιαν, Mario Dedivanovic και του έδωσε την ευκαιρία να πάρει μέρος στα μαθήματα που παρέδιδε στο Λονδίνο.

Ο Des κοιτάζει με νοσταλγία κι αγάπη την φωτογραφία του γάμου τους, που βρίσκεται πάντα πάνω στο πιάνο. Παίζει και της τραγουδάει το τραγούδι που πάντα της άρεσε, το «Too young» από τον πιανίστα με την μελωδική φωνή Nat King Cole.

Δεν αφήνει στιγμή το χέρι της συντρόφου της ζωής του.

Σε ότι αφορά το μακιγιάζ οι δυο τους συμφωνούν ότι το μέτρο είναι απαραίτητο και ο Des απλώνει απαλά και με προσοχή στις κινήσεις, το make up στο πρόσωπο της γυναίκας του.

Της βάφει ελαφρά τα χείλη και τις βλεφαρίδες και την κάνει να χαμογελά.

«Πιστεύει πως είμαι όμορφη έτσι ακριβώς όπως είμαι» λέει εκείνη συγκινημένη και οι δυο τους αγγίζονται με αγάπη.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο.