Φωτογραφία: BOVARY-Πάνος Μάλλιαρης
Φωτογραφία: BOVARY-Πάνος Μάλλιαρης
ΣΤΟ INSTAGRAM

20 χρόνια πριν -Η φωτογραφία της Μαρίας Ναυπλιώτου από τα πρώτα της βήματα στην υποκριτική



Ηταν Τρίτη 6 Οκτωβρίου του 1998 όταν προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο της σειράς η «Αίθουσα του θρόνου» από το Μega.

Το πολυβραβευμένο βιβλίο του Τάσου Αθανασιάδη που μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη. 20 χρόνια έχουν περάσει από τότε: φαίνεται, όμως, ότι οι μνήμες των πρωταγωνιστών της σειράς παραμένουν ζωντανές. Η Μαρία Ναυπλιώτου έκανε τότε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο. Η «Γλαύκη Αρχοντίδη» ξεχώρισε αμέσως. Η ηθοποιός το βράδυ της Κυριακής 17 Ιουνίου έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν και δημοσίευσε μια φωτογραφία από τα πρώτα της βήματα. 

Μια φωτογραφία που κλείνει μέσα της ένα ολόκληρο κομμάτι της ζωής της. 

Σε συνέντευξή της στο bovary.gr και τη Μυρτώ Λοβέρδου έχει δηλώσει: 
Το πρώτο μου επαγγελματικό βήμα ήταν στην τηλεόραση, στην «Αίθουσα του Θρόνου». Ηταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί σε έναν άνθρωπο που ξεκινάει. Νιώθω υπερήφανη που με διάλεξε η Πηγή Δημητρακοπούλου και έκτοτε έγινε άνθρωπος της καρδιάς μου. Γνώρισα τον Μίμη Κουγιουμτζή, τη Ρένη Πιττακή, τον Αλέκο Αλεξανδράκη, τον Νίκο Ρίζο, συναδέλφους της γενιάς μου, τον Αρη Λεμπεσόπουλο, τον Δημήτρη Λιγνάδη, τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Κώστα Καζανά, πολλούς και άξιους. Συγχρόνως μου έδωσε αναγνωρισιμότητα.
Οταν μπήκα στη δραματική ήμουν 26 χρόνων. Ηταν δύσκολη η απόφαση να αφήσω τον χορό. Είχα κάνει μια καριέρα και έπρεπε να αναμετρηθώ με ένα καινούργιο εργαλείο, τον λόγο. Είχα ήδη εξοικειωθεί και με τη σκηνή και με την έκθεση. Το είχα απομυθοποιήσει. Επρεπε όμως να συναντηθώ με τη θεατρική τέχνη. Στα χρόνια του χορού είχα κάνει κάποιες διαφημίσεις, είχα παίξει σε μια ταινία μεσαίου μήκους. Μου πήρε τρία χρόνια να αφήσω τον χορό. Οι χορευτές έχουν σύντομη ημερομηνία λήξης. Δεν είχα κλίση για χορογράφος ή δασκάλα. Με απασχολούσε το μετά. Η πειθαρχία του χορού ήταν σωτήρια για μένα: Μου έβαλε όρια, μου έδωσε στόχο, με συμμάζεψε από τα χαοτικά κομμάτια της εφηβείας. 

Στη φωτογραφία που δημοσίευσε η Μαρία Ναυπλιώτου σημείωσε:

«H Aίθουσα του θρόνου. Από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής μου. Ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να πιστέψω στην τύχη μου να με εμπιστευτεί η Πηγή Δημητρακοπούλου. Να γνωρίσω και να παίξω μαζί με τους Αλέκο Αλεξανδράκη, Μίμη Κουγιουμτζή, Ρένη Πιττακή, Νίκο Ρίζο, Σοφοκλή Πέππα, Άρη Λεμπεσόπουλο, Δημήτρη Λιγνάδη, Μυρτώ Αλικάκη, Τατιάνα Παπαμόσχου, Εύη Γαβριηλίδη, Λάουρα ντε Νίγκρις, και τόσους άλλους που δεν ξεχνώ κι όχι μόνο ηθοποιούς αλλά κι ένα υπέροχο συνεργείο, ανθρώπους της παραγωγής, κάτοικοι της Σύρου, που μας αγκάλιασαν σαν να είμαστε δικοί τους άνθρωποι. Δεν ξέρω τι έπαθα απόψε! Νοσταλγία, λέτε να είναι κι άρχισα να παραληρώ; Ο,τι και να ‘ναι χαλάλι. Δημήτρη Λιγνάδη, Μυρτώ Αλικάκη, θυμάστε παίδες;».