louisereeby/Instagram
louisereeby/Instagram
FREETHEPIMPLE

Freethepimple: Γιατί χιλιάδες γυναίκες με ακμή φωτογραφίζονται δίχως ίχνος make up


Το Διαδίκτυο έχει μια εκπληκτική ικανότητα: να ενώνει φωνές που βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του κόσμου και θέλουν να εκφράσουν το ίδιο μήνυμα.

Την ίδια στιγμή, το διαδίκτυο είναι αυτό που γιγαντώνει ανασφάλειες, που αποξενώνει το άτομο από τον ίδιο του τον εαυτό. Ισως κι εσείς να έχετε μπει στην παγίδα της «σύγκρισης» με ρετουσαρισμένα πρότυπα που κατακλύζουν την περιήγησή σας στο Διαδίκτυο και να νιώθετε ότι πρέπει να κρύψετε τυχόν ψεγάδια.

Ενα διαδικτυακό «κίνημα» που έχει κάνει την εμφάνισή του το τελευταίο διάστημα έρχεται για να πάρει θέση για ένα θέμα που πολλές γυναίκες απασχολεί αλλά δεν είχε βρει μέχρι πρότινος τους κατάλληλους εκφραστές.

Το κίνημα «FreeThePimple» μιλά για τα σπυράκια σε πρόσωπο και σώμα που μεγάλη μερίδα γυναικών προσπαθεί να «κρύψει». Γυναίκες φωτογραφίζονται κοιτώντας ευθεία στο φακό και χωρίς να φορούν make up, δείχνουν την πραγματική εικόνα του προσώπου τους χωρίς φίλτρα και ρετούς.

Με τον δικό τους τρόπο εκφράζουν μια φωνή που εναντιώνεται στα μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς που κατακλύζουν την πραγματικότητα που ζούμε και δίνουν μια απάντηση στον «άτυπο διαγωνισμό ομορφιάς» του Instagram. Aλαβάστρινες επιδερμίδες που λάμπουν, χωρίς το παραμικρό ψεγάδι: ο μέσος όρος είναι πολύ διαφορετικός από αυτό που δείχνει το Instagram feed μας.

Η ακμή βρήκε σύμμαχο σε αυτό το κίνημα που ξεκίνησε από την Louise Northcote, φιναλίστ του Next Top Model. «Μεγαλώνοντας δεν είχα ανθρώπους με τους οποίους μπορούσα να μιλήσω για την ακμή. Τώρα, έχτισα αυτή την κοινότητα χρησιμοποιώντας το hashtag #FreeThePimple».

Είναι δική σου απόφαση το αν θα καλύψεις τα σπυράκια του προσώπου σου ή αν θα αφήσεις το make up στο σπίτι, απολαμβάνοντας την εικόνα σου όπως ακριβώς είναι. Γυναίκες από όλο τον κόσμο θέλουν να σου πουν ότι αυτό που είσαι είναι μοναδικό, όπως κι αν είναι.

lounorthcote/ Instagram
lounorthcote/ Instagram
 stillbeautifulnow/Instagram
stillbeautifulnow/Instagram
ohitsacne/ Instagram
ohitsacne/ Instagram
lounorthcote/ Instagram
lounorthcote/ Instagram
 adeariadna/ Instagram
adeariadna/ Instagram
 facesbykatey/ Instagram
facesbykatey/ Instagram
 louisereeby/ Instagram
louisereeby/ Instagram