angelcandices/ Instagram
angelcandices/ Instagram
OI ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Επίθεση για το σώμα της μετά τη γέννα δέχτηκε η Κάντις Σουάνπολ -Η αποστομωτική απάντηση


Το ότι η κοινωνία μοιάζει με ένα «δικαστήριο», είναι μια από τις αλήθειες αυτής της ζωής.

Ανθρωποι κρίνουν τους άλλους ανθρώπους με τα πληκτρολόγιά τους, πίσω από τις οθόνες τους. Το ρετούς έγινε ο καθρέπτης που δείχνει την πραγματικότητα διαστρεβλωμένη και τα πρότυπα ομορφιάς υπάρχουν απλά για να υπάρχουν, μιας και πολλά από αυτά δεν απευθύνονται σε «κανονικούς» ανθρώπους.

Η σύγκριση και η υποτίμηση είναι πια δύο έννοιες απόλυτα συνδεδεμένες με τα social media.

Ακόμα αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί το μοντέλο Candice Swanepoel, δέχτηκε επίθεση για τις αναλογίες της μετά την γέννηση του παιδιού της από διαδικτυακούς ακολούθους της. Και ήταν τέτοιος ο πόλεμος σχολίων, που το μοντέλο μπήκε σε διαδικασία να απαντήσει δημοσιεύοντας φωτογραφίες της από την παραλία πριν και μετά την γέννηση του παιδιού της.

Η αδικαιολόγητη στάση αρκετών followers της πήρε την απάντηση που της άξιζε. Η Candice Swanepoel δέχτηκε body shaming και με τα λόγια της βάζει στη θέση τους άνδρες και γυναίκες που σχολίασαν το σώμα της μετά τον τοκετό (που είναι υπέροχο και δεν χωρά αμφιβολία γι’αυτό).

«Aυτή είμαι εγώ, 12 ημέρες μετά την γέννηση του γιου μου. Αν έχετε να πείτε κάτι κακό γι’αυτό, κοιτάξτε πρώτα τον εαυτό σας. Η κοινωνία μπορεί να γίνει πολύ κακιά. Tα πρότυπα στη ομορφιά, μερικές φορές, είναι ανέφικτα για μια γυναίκα σήμερα. Δεν ντρέπομαι να δείξω την κοιλιά μου μετά τη γέννα. Είμαι πραγματικά υπερήφανη. Είχα το γιο μου σε αυτή για 9 μήνες. Θεωρώ ότι έχω το δικαίωμα να έχω κοιλίτσα. Μήπως όλα αυτά λέγονται επειδή είμαι μοντέλο; Είμαστε όλοι φυσιολογικοί άνθρωποι, οπότε αφήστε με να απολαύσω τα μπάνια μου με την ησυχία μου». (...) «Δεν έχω την υποχρέωση να κρύψω την κοιλιά μου επειδή οι άνθρωποι έχουν μη ρεαλιστικά πρότυπα για τις γυναίκες. Εμείς δημιουργούμε ζωή. Τι μπορείτε να κάνετε εσείς; Κυρίες μου, σε αυτό είμαστε όλες μαζί, όποτε ας δείξουμε ευγενικές μεταξύ μας...».

Instagram
Instagram

Η Candice θέλει απλά να είναι ένας άνθρωπος που απολαμβάνει το σώμα του και τη ζωή του και δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο. 

 

 

 

 

TAGS