AP/Arthur Mola
AP/Arthur Mola
SARA SAMPAIO

Η Σάρα Σαμπάιο αποκάλυψε ότι πάσχει από τριχοτιλλομανία -Τι είναι αυτή η ψυχοσωματική διαταραχή


Πολλές φορές θεωρούμε ότι οι ωραίες και πετυχημένες γυναίκες δεν έχουν προβλήματα. Λανθασμένα όμως.

Πολλά μοντέλα πάσχουν από θέματα υγείας, είτε σωματικά είτε ψυχολογικά.

Μια γυναίκα, η Σάρα Σαμπάιο, αγγελάκι της Victoria's Secret, αποκάλυψε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και που την επηρεάζει στην καθημερινή της ζωή.

Συγκεκριμένα, πάσχει από τριχοτιλλομανία. Τι είναι όμως αυτή η πάθηση;

Η «τριχοτιλλομανία» είναι μια κατάσταση κατά την οποία σου έρχεται η επιθυμία να τραβήξεις και να κόψεις τις τρίχες από τα μαλλιά σου, τις βλεφαρίδες, τα φρύδια κ.α.

Η ίδια πριν λίγο καιρό είπε στους followers της να τις κάνουν ερωτήσεις στα Insta Stories. Έτσι, την ρώτησαν για τα φρύδια της και εκείνη τους απάντησε:

«Προσπαθώ να μην τα ακουμπάω αλλά δυστυχώς πάσχω από τριχοτιλλομανία και τα βγάζω! Έχω πολλά κενά σε αυτά και χρησιμοποιώ μολύβι για τα γεμίσω!».

 

Back in ny for a day with @victoriassecret

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sara Sampaio (@sarasampaio) στις 27 Ιούλ, 2018 στις 11:04 πμ PDT

Αφού έλαβε μηνύματα από θαυμαστές που υποφέρουν από την ίδια διαταραχή, το 27χρονο μοντέλο πόσταρε ένα μακροσκελές μήνυμα για την εμπειρία της με την τριχοτιλλομανία.

«Για όσους δεν γνωρίζουν, η τριχοτιλλομανία είναι μια παρορμητική διαταραχή ελέγχου που χαρακτηρίζεται από μακροχρόνια ορμή να τραβάς τα μαλλιά σου», ανέφερε ένας χρήστης του Twitter.

Σύμφωνα με το Mayo Clinic, σε άλλους η διαταραχή αυτή είναι πολύ ήπια ενώ σε άλλους, πιο παθολογικούς, αφήνει φαλακρά σημεία στο σώμα. 

ΑΡ
ΑΡ

Παράγοντες όπως το οικογενειακό ιστορικό, το στρες και το άγχος προκαλούν αυτή την πάθηση. Οι γυναίκες, επίσης, επηρεάζονται πιο πολύ από τους άνδρες.

Η Σάρα είπε ότι αυτό ξεκίνησε στα 15 της και γίνεται χειρότερο όταν έχει στρες. 

«Δεν μπορείς να το σταματήσεις έτσι απλά. Πρέπει να απευθυνθείς σε γιατρό», κατέληξε.