Reddit/egotr4p
Reddit/egotr4p
RETINOL

Αυτή η γυναίκα μεταμορφώθηκε μετά τη χρήση ρετινόλης -Τι είναι και τι προκαλεί αυτή η βιταμίνη


Έχουμε ακούσει πολλά για την ρετινόλη, όπως το πόσο καλό κάνει στην επιδερμίδα μας αυτό το απίστευτο αντιγηραντικό συστατικό.

Γνωστή ως βιταμίνη Α1, βρίσκεται σε διάφορες τροφές, όπως στα πράσινα και κίτρινα λαχανικά και στον κρόκο του αυγού. Είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την όραση.

Πολλά καλλυντικά κυκλοφορούν με βάση την ρετινόλη, ωστόσο, ίσως αγνοούσαμε τις ευεργετικές της ιδιότητες μέχρι που πέσαμε πάνω σε ένα post στο Reddit.

Πρόκειται για την απίστευτη μεταμόρφωση μια γυναίκας πριν και μετά τη χρήση ρετινόλης.

Συγκεκριμένα, σε ένα post με τίτλο «Hard work and retinol rlly make a difference», η χρήστης του Reddit Egotr4p, μοιράστηκε μια σύνθεση φωτογραφιών πριν και μετά τη ρετινόλη.

Στην αριστερή φωτογραφία, φαίνεται το ερεθισμένο και με ακμή δέρμα της ενώ δεξιά βλέπουμε το λείο, λαμπερό, χωρίς σπυράκια πρόσωπό της δύο χρόνια μετά την χρήση ρετινόλης. 

Η κοπέλα ανέφερε ότι χρησιμοποιούσε τρετινοΐνη, με συνταγή γιατρού για τη θεραπεία της ακμής και των ερεθισμών του δέρματος.

Reddit/egotr4p
Reddit/egotr4p

Τα ρετινοειδή, όρος που αναφέρεται σε όλα τα παράγωγα της βιταμίνης Α, όπως η ρετινόλη, βυθίζονται στο δέρμα σου και ενεργοποιούν πιο γρήγορα την αλλαγή των κυττάρων και την παραγωγή κολλαγόνου, δημιουργώντας νέο, πιο λείο δέρμα.

Οι πόροι μένουν καθαροί, η ακμή μειώνεται, οι ρυτίδες μαλακώνουν και τα σημάδια ξεθωριάζουν. 

Φυσικά, η ρετινόλη δεν ήταν η μόνη αλλαγή που έκανε η κοπέλα.

 

 

Έγινε vegan, κάτι που βελτίωσε την υφή του δέρματός της και την συχνότητα που εμφανίζονταν τα σπυράκια. 

Ξεκίνα σιγά-σιγά, αν έχεις παρόμοιο πρόβλημα, με μια σταγόνα σε όλο το πρόσωπο για μια νύχτα την εβδομάδα μέχρι να φτάσεις να βάζεις κάθε βράδυ.

Η εικόνα μιλά από μόνη της!