Οι φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Μπιόρν Μποργκ είναι μάλλον το ίδιο άτομο | 0 bovary.gr
Οι φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Μπιόρν Μποργκ είναι μάλλον το ίδιο άτομο | 0 bovary.gr
10|08|2018 13:51
SHARE
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Οι φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Μπιόρν Μποργκ είναι μάλλον το ίδιο άτομο


Τους χωρίζουν περισσότερα από 40 χρόνια. Κι όμως, οι δυο τους φαίνεται να μοιράζονται κάτι σπουδαίο. Μια ενέργεια και αυτό το ακαταμάχητο στιλ όταν πιάνουν τη ρακέτα -και όχι μόνο. 

Ο Μπιορν Μποργκ και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μοιάζουν πολύ. Στο ύφος, στον τρόπο που παίζουν, φυσιογνωμικά. Ψηλοί, με καλοσχηματισμένα σώματα, ξανθά μακριά μαλλιά (σήμα κατατεθέν και των δύο) δίνουν την αίσθηση ότι θα μπορούσαν άνετα να έχουν μια συγγένεια πρώτου βαθμού.

Γεννημένος στις 6 Ιουνίου στη Σουηδία, ο Μπιορν Μποργκ είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες τένις που έχει γνωρίσει το άθλημα. Από το 1974 έως και το 1981, κατέκτησε 11 Γκραντ σλαμ τίτλους και, μέχρι την απόσυρσή του το 1983, συνολικά 64 τίτλους. Κρέμασε τα παπούτσια στην ηλικία των 26 ετών. Ο λόγος της αφυπηρέτησης του δεν ήταν σαφής. Πολλοί αναλυτές απέδωσαν την αποχώρηση του σε επαγγελματική εξουθένωση. Ο ίδιος σε μία συνέντευξη του σε σουηδική αθλητική εφημερίδα είχε αναφέρει: «Ένιωσα ότι έχασα την εσωτερική λάμψη .... από τότε ήταν μάταιο να συνεχίσω».

Στην αντίπερα όχθη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο Έλληνας που κατάφερε να νικήσει το βράδυ της Πέμπτης τον Τζόκοβιτς, είναι μόλις 20 ετών. Είναι ο μόνος άνδρας Έλληνας που έχει μπει στους 100 καλύτερους τενίστες (Νο 69).

Ο Τσιτσιπάς έχει κερδίσει συνολικά πέντε τίτλους ITF singles Futures καθώς και έξι ITF τίτλους Futures στο διπλό.Είναι γιος του Έλληνα Απόστολου Τσιτσιπά, και της πρώην επαγγελματία τενίστριας Τζούλια Αποστόλη, με καταγωγή από τη Ρωσία. Ο παππούς του, Σεργκέι Σάλνικοφ, ήταν σοβιετικός ποδοσφαιριστής και μάνατζερ. 

Ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τον Σάσα Ζβέρεφ, Νο.3 στον κόσμο! 
Go Stefanos!

Στις παρακάτω φωτογραφίες από το AP, θα δείτε την ομοιότητα για την οποία σας μιλήσαμε στην αρχή.