Splash / Ideal Image
Splash / Ideal Image
14|08|2018 10:41
SHARE
CLEAR HEEL TREND

Τα αγαπημένα παπούτσια των αδελφών Καρντάσιαν κρύβουν κινδύνους για την υγεία -Γιατρός προειδοποιεί


Αυτά τα παπούτσια τα φόρεσαν πρώτες οι αδελφές Καρντάσιαν και δεν άργησαν να κάνουν επέλαση στον κόσμο της μόδας.

Η μανία της «διαφάνειας» προχώρησε στα «άκρα»: τα clear heels (τα ψηλοτάκουνα με διάφανο πλαστικό) που αποκαλύπτουν το πόδι έγιναν τάση. Είδαμε διάφανες πλαστικές μπότες και μποτάκια μέχρι τον αστράγαλο που αφήνουν εκτεθειμένο όλο το πέλμα και ψηλοτάκουνα πέδιλα με το ίδιο στιλ.

Αυτά τα παπούτσια δεν άργησαν να γίνουν στιλιστική επιλογή αρκετών fashion influencers. Τα είδαμε σε street style εμφανίσεις, αλλά και σε εξόδους διάσημων σταρ, όπως της Rihanna και της Chrissy Teigen.

Ομως, τελικά, μήπως δεν είναι τόσο «καθαρά», όσο δείχνουν;

Μια γιατρός προειδοποιεί για κινδύνους στην υγεία των ποδιών και μιλά ανοιχτά για όλες τις βλαβερές επιπτώσεις αυτών των παπουτσιών που δεν είναι τελικά τόσο αθώα, όσο δείχνουν.

H ποδίατρος, Suzanne Levine αναφέρει ότι τα εν λόγω παπούτσια που δεν αφήνουν το δέρμα να αναπνέει, μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στα πόδια.

 

 

Yeezy Heels #Cinderella

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kim Kardashian West (@kimkardashian) στις 12 Μάι, 2018 στις 7:41 μμ PDT

 

H γιατρός που έχει έδρα τη Νέα Υόρκη, δήλωσε χαρακτηριστικά στην Daily Mail: «Αυτά τα παπούτσια θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τα πόδια, μιας και «εγκλωβίζονται» σε πλαστικό που δεν τα αφήνει να αναπνεύσουν. To «υγρό» περιβάλλον των παπουτσιών -που δεν δίνει την δυνατότητα στα πόδια να αερίζονται- επιδεινώνει την ύπαρξη βακτηρίων και μυκήτων. Επιπρόσθετα, υπάρχει ο κίνδυνος εμφάνισης φουσκαλών».

H γιατρός αναφέρει ότι τους τελευταίους μήνες με την επέλαση των συγκεκριμέων παπουτσιών στην αγορά, έχει παρατηρήσει την αύξηση των περιστατικών που εμφανίζουν υπεριδρωσία (το αποτέλεσμα της υπερβολικής έκκρισης ιδρώτα από τους εκκρινείς ιδρωτοποιούς αδένες) και βρωμιδρωσία (η ενοχλητική πάθηση κατά την οποία το σώμα μυρίζει δυσάρεστα όταν παράγεται ιδρώτας).

Splash / Ideal Image
Splash / Ideal Image

Η γιατρός αναφέρει ότι σε περίπτωση που θέλετε οπωσδήποτε να δοκιμάσετε το trend, μπορείτε να το κάνετε λαμβάνοντας μέτρα για να προφυλάξετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα άκρα σας.

Η ίδια σε δηλώσεις στο Page Six, συμβουλεύει να φορεθούν με μαζί με κάποια αντιιδρωτική σκόνη ποδιών, μόνο για λίγες ώρες και χωρίς να εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες.

 

Splash / Ideal Image
Splash / Ideal Image