Η Αντέλ τραγουδάει, Φωτογραφία: Αdele/instagram
Η Αντέλ τραγουδάει, Φωτογραφία: Αdele/instagram
INSTAGRAM

Η Αντέλ υποστηρίζει δημόσια την καλύτερή της φίλη που νίκησε την επιλόχεια ψύχωση


Η δημοφιλής τραγουδίστρια Αντέλ πήρε την πρωτοβουλία να μιλήσει στα social media για την καλύτερή της φίλη που πάσχει από επιλόχεια ψύχωση. 

H Λόρα γέννησε πριν από 6 μήνες ένα πανέμορφο αγοράκι, το οποίο βάπτισε η Αντέλ. 

Οι δυο γυναίκες είναι οι καλύτερες φίλες εδώ και πάρα πολλά χρόνια. H Αντέλ μιλώντας με την Λόρα στο τηλέφωνο κατάλαβε πώς κατι δεν πάει καλά με τη φίλη της και ήταν η πρώτη που εντόπισε πώς κάτι σοβαρό συμβαίνει. 

«Μαμάδες μιλήστε για το πώς αισθάνεστε, σε μερικές περιπτώσεις, θα μπορούσε να σώσει τη ζωή σας ή τη ζωή κάποιου άλλου» σημείωσε χαρακτηριστικά η Αντέλ στο προφίλ της στο Instagram. 

Η Λόρα ευτυχώς με την υποστήριξη της οικογένειάς της και με τη συμβολή ψυχιάτρου και φαρμακευτικής αγωγής, νίκησε την επιλόχεια ψύχωση.

Δείτε εδώ:

Η επιλόχεια ψύχωση (postpartum psychosis) εμφανίζεται σε ένα μικρό ποσοστό γυναικών μόλις περίπου δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό. Η απώλεια της επαφής της μητέρας με την πραγματικότητα είναι το κυρίαρχο σύμπτωμα. 

Είναι μια πολύ σοβαρή ψυχική διαταραχή. Είναι διαφορετική και πιο σοβαρή από την επιλόχεια κατάθλιψη

Tο έντονο άγχος της νέας μητέρας, οι υψηλές προσδοκίες από τον εαυτό της, η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η μοναξιά, η απομόνωση, η έλλειψη υποστηρικτικού πλαισίου και το αίσθημα αβοηθησίας είναι μερικοί παράγοντες που επηρεάζουν την ψυχολογία της μητέρας. 

Πρόκειται για μια διαταραχή με βασικά της χαρακτηριστικά την βαριά κατάθλιψη, το παραλήρημα αλλά και τις σκέψεις της μητέρας να βλάψει το παιδί της και τον εαυτό της.

Δυστυχώς μόνο μία στις πέντε γυναίκες με τα παραπάνω συμπτώματα αναζητά τη βοήθεια ειδικού.

Η μητέρα που εμφανίζει επιλόχεια ψύχωση βιώνει συμπτώματα όπως η σύγχυση, η άρνηση να φροντίσει το νεογέννητο παιδί της, η αίσθηση καταδίωξης από τους άλλους, η καχυποψία και φυσικά οι ψευδαισθήσεις. 

Είναι απόλυτα αναγκαίο ο σύντροφος, ο σύζυγος, οι φίλοι και η οικογένεια της νέας μητέρας που εμφανίζει τα παραπάνω συμπτώματα να απευθυνθούν επειγόντως σε ψυχίατρο, εάν αντιληφθούν κάποια από τα συμπτώματα και τις ψυχοσυναισθηματικές αλλαγές αυτές. 

Διαβάστε επίσης: Η Αντελ έγινε γιαγιά στα 29 της -Οι φωτογραφίες που έγιναν viral

Η Σουηδέζα που θα μπορούσε να ήταν η δίδυμη αδελφή της Αντέλ -Απίστευτη ομοιότητα