Ο Μάικλ Κέιν με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο «Inception»
Ο Μάικλ Κέιν με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο «Inception»
ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Ο Μάικλ Κέιν έδωσε επιτέλους μια εξήγηση για το διφορούμενο τέλος του «Inception» -Ηταν όνειρο ή πραγματικότητα;


Το «Inception» του ταλαντούχου Κρίστοφερ Νόλαν είναι από τις ταινίες που σου μένουν για πολύ καιρό στο μυαλό.

Δεν είναι τυχαίο ότι έβγαλε το κόστος της μέσα στις 3 πρώτες μέρες προβολής της. Κόστισε 16 εκατομμύρια δολάρια και την πρώτη εβδομάδα προβολής της έβγαλε πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια μόνο στην Αμερική.

Παραμένει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες επιστημονικής φαντασίας των τελευταίων ετών, με ένα τέλος που συνεχίζει να «βασανίζει» τους σινεφίλ και τους χρήστες του διαδικτύου.

Η σκηνοθεσία του Νόλαν είναι εντυπωσιακή, σαρωτική και παρά την χρήση αρκετών ειδικών εφέ, εστιάζει πιο πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι και παίζει πολύ με το μυαλό του θεατή. 

Μετά το τέλος της ταινίας, πολλοί από σας, μπορεί να σπάσατε το κεφάλι σας για να καταλάβετε αν ήταν όνειρο ή πραγματικότητα. Σταμάτησε η σβούρα ή συνέχισε να γυρίζει;

Επέστρεψε τελικά ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στα παιδιά του ή έβλεπε όνειρο; 

«Απ΄ όσες ταινίες έχω κάνει ως τώρα, ίσως, είναι η μοναδική με τα περισσότερα ερωτηματικά για τον θεατή» έχει δηλώσει ο σκηνοθέτης του Inception. 

Σύμφωνα με την πλοκή της ταινίας αν η σβούρα πέσει, τότε βρίσκεται στον πραγματικό κόσμο. Αν όμως συνεχίζει να περιστρέφεται, τότε βρίσκεται σε όνειρο.

Ομως στο τέλος της ταινίας, μένουμε με την απορία γιατί το πλάνο κόβεται απότομα. 

8 χρόνια μετά, ο ηθοποιός Μάικλ Κέιν ξεκαθαρίζει το τοπίο και δίνει την εξήγηση που όλοι περιμέναμε. 

Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενα του Βρετανού ηθοποιού, οι σκηνές στις οποίες εμφανίζεται ο χαρακτήρας του, ο καθηγητής Stephen Miles, είναι πραγματικότητα» και όχι όνειρο. 

«Οταν πήρα το σενάριο, μπερδεύτηκα κάπως. Είπα (στον Νόλαν) ‘δεν καταλαβαίνω πότε είναι όνειρο και πότε πραγματικότητα’» σημείωσε ο Κέιν. 

«Τότε (ο Νόλαν) είπε ‘Ε, όταν είσαι εσύ σε μια σκηνή, είναι πραγματικότητα’. Επομένως σημειώστε αυτό: αν είμαι μέσα στην σκηνή, ό,τι συμβαίνει ανήκει στην πραγματικότητα, αν όχι, τότε είναι όνειρο», ξεκαθάρισε ο Βρετανός ηθοποιός.

Και μπορεί ο Κέιν που υποδύεται τον μέντορα του Ντι Κάπριο στην ταινία να απουσιάζει σε αρκετές σκηνές, όμως σε αυτή που έχει σημασία είναι παρών.

Στην τελευταία σκηνή ο Ντι Κάπριο πράγματι τα καταφέρνει να επιστρέψει σπίτι του και στα παιδιά του. Δεν είναι όνειρο, αλλά πραγματικότητα γιατί συναντά τον Μάικλ Κέιν. 

Δείτε το τέλος της ταινίας: