iskra/Instagram
iskra/Instagram
17|08|2018 11:53
SHARE
ΣΤΟ INSTAGRAM

«Μπορείς να βρεις την διαφορά;» -Η Iskra Lawrence ζητά από τους θαυμαστές της να βρουν ποια φωτογραφία έχει υποστεί photoshop και ποια όχι


H αλήθεια της ζωής μας από την αλήθεια των social media απέχει κόσμους ολόκληρους.

Το plus size μοντέλο Iskra Lawrence αυτό ακριβώς θέλησε να δείξει με ένα ποστ στο Instagram.

To να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους είναι μια παγίδα και είναι επιλογή σου να μην πέσεις σε αυτή.

Το Photoshop έγινε ένα εργαλείο ωραιοποίησης των πάντων. Τα φίλτρα διαστρέβλωσαν την αλήθεια. Το σώμα στον κόσμο του Instagram έπαψε να έχει ατέλειες. Δείχνει αψεγάδιαστο. Αλλά δεν είναι.

Μια μικρή μόνο επεξεργασία είναι ικανή να κάνει «το επιτηδευμένο» να φαίνεται «φυσικό». Τα σημάδια, τα σπυράκια, οι φακίδες, οι ρυτίδες γίνονται παρελθόν. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Οι φωτογραφίες του «πριν και το μετά» του μοντέλου δείχνουν ξεκάθαρα πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να πέσει θύμα της «τέλειας» εικόνας, που είναι απλά προϊόν τεχνολογίας.

«Στην πρώτη φωτογραφία είμαι εγώ. O αληθινός εαυτός μου. Χωρίς επεξεργασία. Πόσταρα την φωτογραφία, όπως έδειχνε όταν την έβγαλα. Η δεύτερη φωτογραφία με δείχνει έπειτα από επεξεργασία με Facetune. Moυ πήρε 2 λεπτά να επεξεργαστώ τον εαυτό μου. Hθέλα η φωτογραφία να δείχνει όσο το δυνατόν περισσότερο φυσική.

Aυτό συμβαίνει με όλες τις φωτογραφίες που βλέπετε παντού καθημερινά. Xωρίς να βλέπετε το «πριν και το μετά», πιστεύετε ότι οι άνθρωποι έτσι δείχνουν στην πραγματικότητα.

Για μένα, τα social media, είναι το πιο καταστροφικό πεδίο, όπου οι φωτογραφίες είναι φτιαγμένες για να δείχνουν «αληθινές και αυθόρμητες», αλλά στην πραγματικότητα βγαίνουν 100 φωτογραφίες και έπειτα φωτοσοπάρονται με φίλτρα.

Κάνοντας scrolling down καθημερινά στα social media σκέφτεσαι ότι δείχνω έτσι; Και βέβαια όχι...».


 

iskra/Instagram
iskra/Instagram

«Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με μη ρεαλιστικές φωτογραφίες, που έχουν υποστεί photoshop.

Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τη ζωή μας με την ζωή που βλέπουμε στο Instagram. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις σχέσεις μας, με τις «τέλειες σχέσεις» που βλέπουμε online.

Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους. Τελεία.

Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μπορούμε να είμαστε κάποιος άλλος παρά μόνο ο εαυτός μας και αυτό μας κάνει μοναδικούς. Mπορείς να δεις την ομορφιά στους άλλους, όπως και την ομορφιά μέσα σου.

Αυτό που είσαι στην πραγματικότητα είναι ωραίο και άρχισε να το γιορτάζεις. Το Facetune ή το Photoshop δεν θα σε κάνει πιο ευτυχισμένο ή με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Βρες τα πράγματα τα οποία θα μπορούν να σε κάνουν ευγνώμων και αγάπησε τον εαυτό σου».

iskra/Instagram
iskra/Instagram
iskra/Instagram
iskra/Instagram