Μανώλης Παπουτσάκης/ Instagram
Μανώλης Παπουτσάκης/ Instagram
ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗΣ

Είναι ο Μανώλης Παπουτσάκης ο νέος Κοντιζάς; -Ο γοητευτικός Κρητικός σεφ του MasterChef Junior


Ενας διαγωνισμός μαγειρικής για τους λιλιπούτειους φίλους της κουζίνας ξεκινά σε λίγες ώρες στο Star Channel. To ΜasterChef Junior κάνει πρεμιέρα απόψε.

Παιδία ηλικίας 8 και 13 ετών θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στη μαγειρική και θα έρθουν αντιμέτωπα με τις δημιουργικές «προκλήσεις» που θα θέσουν οι τρεις κριτές. Δύο γυναίκες και ένας άνδρας.

Ελένη Ψυχούλη, Μάγκυ Ταμπακάκη και Μανώλης Παπουτσάκης. Η πολυσχιδής και πολυγραφότατη γαστρόνομος, Ελένη Ψυχούλη, δεν χρειάζεται συστάσεις.

Η Μάγκυ Ταμπακάκη είναι ένα πρόσωπο που έγινε γνωστό από το μεγάλο hit της προηγούμενης τηλεοπτικής σεζόν, το Master Chef, και έχει ξεκινήσει δυναμικά το ταξίδι της στο χώρο της γαστρονομίας.

Το τρίτο πρόσωπο της κριτικής επιτροπής είναι μια παρουσία που απ' ό,τι φαίνεται θα μας απασχολήσει. Ο βραβευμένος σεφ Μανώλης Παπουτσάκης κάνει το ντεμπούτο του ως τηλεοπτικό πρόσωπο και αξίζει να σταθούμε στο πλούσιο βιογραφικό του.

Γεννημένος στα Χανιά της Κρήτης και μεγαλωμένος στην Κίσσαμο Χανίων, πέρασε στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου και αποφοίτησε από την Φιλοσοφική Σχολή. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές με αντικείμενο την αρχαία ελληνική φιλοσοφία στο Ρέθυμνο και συνέχισε την κατάρτισή του στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου της Σκοτίας.

Στην στρατιωτική του θητεία έλαβε βασική εκπαίδευση ως μάγειρας και εκεί γεννήθηκε η αγάπη του για την μαγειρική.

Η μαγειρική έγινε τρόπος ζωής, ένας τρόπος να βλέπει τα πράγματα.

Στη Θεσσαλονίκη μυήθηκε στα μυστικά της κουζίνας στο κρητικό εστιατόριο «Mυρσίνη». Το γαστρονομικό ταξίδι συνεχίστηκε στις κουζίνες άλλων εστιατορίων και το επόμενο, μεγάλο βήμα δεν άργησε να έρθει.

Ο σεφ άνοιξε το δικό του, κρητικό εστιατόριο το «Χαρούπι». Τα τελευταία χρόνια, είναι υπεύθυνος για την κουζίνα του εστιατορίου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στη Θέρμη  Θεσσαλονίκης. Το 2017, κέρδισε τον τίτλο του «Greek Chef 2017» στην έκθεση EXPOTROF.

Ένας άνθρωπος που δεν έχει πείρα με τον τηλεοπτικό φακό έχει πάντα τον αυθορμητισμό που λείπει πλέον από τον τηλεοπτικό κόσμο.

Ο Μανώλης Παπουτσάκης ήταν πάντα αφοσιωμένος στις σπουδές του και στο γαστρονομικό του όνειρο.

Πλέον, θα έχει τηλεοπτικό βήμα σε εβδομαδιαία βάση και αυτό θα του δώσει την ευκαιρία να μιλήσει γι' αυτό που αγαπά και υπηρετεί με μεράκι.

Στην οικογένεια του σεφ, υπάρχει ένα πρόσωπο που μετρά αρκετά χρόνια τηλεοπτικής παρουσίας: η Κατερίνα Καραβάτου είναι ξαδέλφη του Μανώλη. 

Φεβρουάριος 2013: H παρθενική τηλεοπτική εμφάνιση του Μανώλη Παπουτσάκη στην εκπομπή «Chef στον αέρα» με παρουσιάστρια την Ελένη Ψυχούλη. 

Δείτε το trailer του διαγωνισμού μαγειρικής που ξεκινά απόψε στο Star Channel:

 

Δείτε φωτογραφίες: 

 

 

 

 

Ένα μικρό δείγμα των γκουρμέ δημιουργιών του!