finosfilm.com
finosfilm.com
Η ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ

Μπέτυ Λιβανού: Η ηθοποιός σε σπάνια δημόσια εμφάνιση με τον σύζυγο και την κόρη της, Μαργαρίτα


Στη νέα του ταινία ο Γιώργος Πανουσόπουλος μας μεταφέρει «στη χώρα που κανείς δεν ήξερε να κλαίει». Η επίσημη προβολή της έγινε στο Cine Φλοίσβος το βράδυ της Δευτέρας 17 Σεπτεμβρίου.

Το παρών έδωσε και η γυναίκα που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή με την γοητεία της: η Μπέτυ Λιβανού έκανε σπάνια δημόσια εμφάνιση στην κινηματογραφική βραδιά.

Από την επίσημη προβολή της ταινίας δεν θα μπορούσε να λείπει μια εκ των βασικών συντελεστών της: η Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, κόρη της Μπέτυς Λιβανού και του Γιώργου Πανουσόπουλου κέντρισε το ενδιαφέρον με την λαμπερή της εμφάνιση.

Η Μπέτυ Λιβανού (σσ. Το πραγματικό της όνομα είναι Δέσποινα Τράτα), γεννημένη στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Κολωνό έζησε την αναγνώριση: έχει βραβευτεί τέσσερις φορές (με κρατικά βραβεία και βραβεία στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης) για τους ρόλους της σε ταινίες, ενώ η συμμετοχή της σε τηλεοπτικές σειρές ολοκληρώθηκε το 1997 (με το ρόλο της στη σειρά «Μια νύχτα σαν κι αυτή...: Ιντερμέτζο», ΑΝΤ1).

Η καριέρα της ως μοντέλο κράτησε λίγο. Ο πρώτος της πρωταγωνιστικός ρόλος δεν άργησε να έρθει. Παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη, Γιώργο Πανουσόπουλο και μαζί απέκτησαν δύο κόρες: την Μαργαρίτα (που ασχολείται την υποκριτική) και την Δέσποινα.

Απόσπασμα από την εφ'όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Εδώ», το Νοέμβριο του 2017. 

Δείτε φωτογραφίες από την προβολή της ταινίας του Γιώργου Πανουσόπουλου, στο Cine Φλοίσβος.

Μπέτυ Λιβανού, Γιώργος Πανουσόπουλος, Μαργαρίτα Πανουσοπούλου/ Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Μπέτυ Λιβανού, Γιώργος Πανουσόπουλος, Μαργαρίτα Πανουσοπούλου/ Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Λίγα λόγια για την ταινία: 

Τι μαγικό συμβαίνει σε ένα αχαρτογράφητο νησάκι κάπου στο Αιγαίο; Δύο ανυποψίαστοι ξενομερίτες, ένας Γάλλος ευρωβουλευτής και μία νεαρή οικονομολόγος, φτάνουν με καΐκι στο ειδυλλιακό Αρμενάκι και έρχονται σε επαφή με τον αλλόκοτο τρόπο ζωής και τις ανατρεπτικές ηθικές αξίες των κατοίκων του. Τα λεφτά είναι ντεμοντέ και όχι μόνο… no banks, nο streets, no cars, no rooms to let. Εκεί θα γνωριστούν με τον αλλοπρόσαλλο δάσκαλο και την πληθωρική χήρα του νησιού, θα παραδοθούν στη δίνη του έρωτα και στον σαγηνευτικό αυτόν τόπο, που μπορεί να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων για πάντα.  Η νέα ταινία του Γιώργου Πανουσόπουλου, γυρισμένη στην Ικαρία, μια όψη μιας χώρας που έχει το δικό της τρόπο να αντιμετωπίζει τις... κρίσεις.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, Μπάμπης Χατζηδάκης, Φωτεινή Τσακίρη, Serge Requet Barville, Γ. Χατζηγιάννης, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Σταύρος Μερμίγκης, Θάνος Πρίτσας, Αλίκη Καμινέλη (και πολλοί Ικαριώτες).

 

Δείτε το τρέιλερ:

 

Aπό την επίσημη προβολή της ταινίας δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι συντελεστές της.

Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Ο σκηνοθέτης ποζάρει με την κόρη του, Μαργαρίτα, -η οποία συμμετέχει στην ταινία- και την σύζυγό του, Μπέτυ Λιβανού

Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, Γιώργος Πανουσόπουλος, Μπέτυ Λιβανού/ Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, Γιώργος Πανουσόπουλος, Μπέτυ Λιβανού/ Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Η Μπέτυ Λιβανού στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο περιοδικό Hello! και τον Άρη Καβατζίκη το Φεβρουάριο του 2017 είχε μιλήσει για τη ζωή της, τη γνωριμία της με τον σύζυγό της, τη σχέση τους που μετρά παραπάνω από τέσσερις δεκαετίες και την αρχή της καριέρας της:

Η γνωριμία: Εκείνος ήταν διαφημιστής και εγώ μοντέλο. Ήταν μεταξύ των τεσσάρων ανθρώπων –Αρώνης, Ευθυμιάδης, Μάγος, Πανουσόπουλος– που έφτιαξαν την πρώτη διαφημιστική εταιρεία στην Ελλάδα. Αργότερα πέρασε στο σινεμά, γιατί αυτό αγαπάει να κάνει.

Η αρχή της καριέρας: Όλα έγιναν συμπτωματικά, αλλά κοιτάζοντας πίσω, βλέπω πως δεν υπήρχε περίπτωση στη ζωή μου να κάνω τίποτε άλλο. Από το δημοτικό έπαιζα στο θέατρο. Στη γειτονιά μου, στην Ακαδημία Πλάτωνος, υπήρχε ένα κέντρο νεότητος κι εκεί έπαιρνα συνεχώς τους πρώτους ρόλους από τον δάσκαλο-ηθοποιό, που είχε αναλάβει τα πολιτιστικά. Με κυνήγησε το επάγγελμα, δεν το κυνήγησα εγώ. Πριν κάνω την πρώτη μου ταινία, έκανα καριέρα μοντέλου. Πασαρέλα, φωτογραφίσεις, καμπάνιες. Εξάλλου, ο Φίνος με είδε σε μια σειρά διαφημιστικών για τα τσιγάρα Κεράνης, που μάλιστα ήταν χωρίς ήχο. Με κάλεσαν στον Φίνο το 1970 και μου πρότειναν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Οι Αμαρτωλοί», σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με συμπρωταγωνιστή τον Χρήστο Νομικό, που και για εκείνον ήταν το βάπτισμα του πυρός. Ήμουν 19 ετών τότε. Ρώτησα κατευθείαν τι λεφτά θα πάρω και μου είπαν ότι οι υπόλοιποι νέοι ηθοποιοί θα το έκαναν δωρεάν. Εγώ, όμως, τους εξήγησα ότι δούλευα ως μοντέλο, έβγαζα πολύ καλά λεφτά και δε θα το έκανα δωρεάν. Τελικά, πληρώθηκα».


 

NDP Photo Agency
NDP Photo Agency
NDP Photo Agency
NDP Photo Agency