Getty Images
Getty Images
PRINCESS ANNE

Ο λόγος που η πριγκίπισσα Άννα δεν ανταλλάσσει ποτέ χειραψίες με τους «κοινούς θνητούς»


Η πριγκίπισσα Άννα είναι μια από τις γυναίκες της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας που εργάζεται σκληρά.

Ταξιδεύει σε όλη την χώρα και παίρνει μέρος σε εκδηλώσεις ενώ είναι βασιλική συνταγματάρχης.

Συγκεκριμένα, η μοναχοκόρη της Ελισάβετ είναι συνταγματάρχης του Household Division, των φρουρών της βασίλισσας που κάνουν επίδειξη στο Trooping the Colour, όπου εμφανίζεται έφιππη.

Ωστόσο, αν συναντήσετε ποτέ την πριγκίπισσα, μην περιμένετε χειραψία μαζί της!

Αν και η βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχει πρόβλημα και ευχαρίστως χαιρετά με το χέρι τους «κοινούς θνητούς» όταν περνά από μπροστά τους σε εκδηλώσεις ή εμφανίσεις της, η πριγκίπισσα Άννα δεν έχει πρόθεση να κάνει το ίδιο.

Στο επικείμενο ντοκιμαντέρ «Queen of the World», το δεύτερο παιδί της Ελισάβετ αποκαλύπτει τον λόγο που δεν χαιρετά ποτέ με χειραψία τον κόσμο.

AP
AP

«Δεν ανταλλάσουμε χειραψίες», αναφέρει η ίδια στο ντοκιμαντέρ, καθώς είναι περισσότερο προσκολλημένη στο παραδοσιακό πρωτόκολλο της οικογένειας. Η Άννα αναφέρεται στον κανόνα που ακολουθούσε η βασιλική οικογένεια πριν τον χαλαρώσει η Ελισάβετ την δεκαετία του ‘70.

«Η θεωρία ήταν ότι δεν μπορούσαμε να χαιρετάμε τους πάντες, έτσι δεν ξεκινούσαμε καν. Έτσι, έμεινα σε αυτό, αλλά είδα ότι δεν το έκαναν οι άλλοι».

AP
AP

«Ήταν παράλογο να ξεκινάς να χαιρετάς, γινόταν πιο πολύ άσκηση για τα χέρια παρά βόλτα», προσθέτει η πριγκίπισσα.

Ακόμη μιλά για το «κακό» που κάνει η τεχνολογία και τα κινητά. «Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν έγινε μια εκδήλωση αν δεν βγάλουμε φωτογραφία», συνεχίζει.

 

 

Διαβάστε επίσης: Η πριγκίπισσα Άννα με στρατιωτική στολή πάνω σε άλογο -Έκλεψε την παράσταση στα γενέθλια της μητέρας της, Ελισάβετ