«Το μεγαλύτερο λάθος στη ζωή μου»: Ο Βασίλης Ζούλιας αποθεώνει την Μαρία Ναυπλιώτου στο Instagram | 0 bovary.gr
«Το μεγαλύτερο λάθος στη ζωή μου»: Ο Βασίλης Ζούλιας αποθεώνει την Μαρία Ναυπλιώτου στο Instagram | 0 bovary.gr
«ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΗ, ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΗ»

«Το μεγαλύτερο λάθος στη ζωή μου»: Ο Βασίλης Ζούλιας αποθεώνει την Μαρία Ναυπλιώτου στο Instagram


Tη φετινή θεατρική σεζόν, η Μαρία Ναυπλιώτου μας μεταφέρει στα άδυτα της ψυχής μιας ντίβας που έπλασε έναν ολόκληρο κόσμο που λάμπει στο χρόνο.

Η Μαρία Ναυπλιώτου ενσαρκώνει την Μαρία Κάλλας στο «MasterClass», το έργο του Αμερικανού συγγραφέα Terrence McNally (βασισμένο στο σεμινάριο που παρέδωσε η Μαρία Κάλλας στη μουσική σχολή Julliard της Νέας Υόρκης).

Ενας ρόλος- δημιουργική πρόκληση για την Μαρία Ναυπλιώτου: η προετοιμασία για την εμφάνισή της στη σκηνή έγινε σπουδή για την ηθοποιό. Μια αναμέτρηση με τον ίδιο της τον εαυτό.

Στενός της συνεργάτης σε αυτή την μεγάλη καλλιτεχνική στιγμή της καριέρας της ο Βασίλης Ζούλιας. Ο σχεδιαστής υπογράφει τις εμφανίσεις της και φέρνει τον στιλιστικό κόσμο της Μαρίας Κάλλας στα μέτρα της ηθοποιού.

Το βράδυ της Τρίτης 20 Νοεμβρίου παρακολούθησε την επίσημη πρεμιέρα του MasterClass και το σχόλιό του στο Instagram (που συνοδεύτηκε από ένα κολάζ φωτογραφιών) μοιάζει με μεγάλη υπόκλιση στο ταλέντο της ηθοποιού.

«Έχω κάνει πολλά λάθη στη ζωή μου... Αλλά σήμερα, μετά την πρεμιέρα του MasterClass, συνειδητοποίησα το μεγαλύτερο όλων. Δεν είχα παρακολουθήσει ποτέ θεατρική παράσταση με την Μαρία Ναυπλιώτου. Η ερμηνεία της ως Κάλλας ήταν σπαρακτική, καθηλωτική. Σαν μπουνιά στο στομάχι που σου ξύπναγε όλες τις αισθήσεις με τρόπο που μόνο η υψηλή τέχνη μπορεί να προκαλέσει. Αληθινό θέατρο σε όλο του το μεγαλείο χωρίς τίποτε απολύτως περιττό. Τιμή μου που συνέβαλα με το φόρεμα που συμπτωματικά είχε το όνομα Callas».

 

H συνεργασία του Βασίλη Ζούλια και της Μαρίας Ναυπλιώτου, είναι μια δυνατή στιγμή στην πορεία τους.