Το θρυλικό μοντέλο των 60s Τουίγκι με τον σύζυγό της, Λέι Λόσον, Φωτογραφία: ΑP images/Joel Ryan
Το θρυλικό μοντέλο των 60s Τουίγκι με τον σύζυγό της, Λέι Λόσον, Φωτογραφία: ΑP images/Joel Ryan
TWIGGY

Τουίγκι: To θρυλικό μοντέλο των 60s βραβεύτηκε και μάς γύρισε χρόνια πίσω -Όμορφη και στα 69


Η Τουίγκι, εμβληματική φιγούρα της μόδας στη δεκαετία του 1960, έχει περπατήσει σε αμέτρητες πασαρέλες και πρωταγωνιστήσει σε πολλά εξώφυλλα διεθνών τίτλων.

Με κοντό αντρικό κούρεμα, μεγάλα μάτια με μακριές βλεφαρίδες και μια σιλουέτα σαν κλαράκι (twig στα αγγλικά σημαίνει κλαρί και από εκεί είναι εμπνευσμένο το υποκοριστικό της), η Τούιγκι ήταν το πρώτο super model του κόσμου.

Η Τουίγκι μεγάλωσε με το όνομα Λέσλι Χόρνμπι στο βορειοδυτικό Λονδίνο τη δεκαετία του 1930. Παιδί εργατικής οικογένειας, ονειρευόταν να ανοίξει κάποια στιγμή το δικό της κομμωτήριο.

Η μοίρα της όμως είχε άλλα σχέδια για εκείνη. Μια μέρα την ανακάλυψε μια συντάκτρια μόδας της Daily Express που κατά τύχη μπήκε σε ένα κομμωτήριο του Μέιφερ και είδε την φωτογραφία της κρεμασμένη στον τοίχο.  

ΑP Images
ΑP Images

Σήμερα, η Τουίγκι είναι 69 ετών και από το 2012 σχεδιάζει ρούχα για την αλυσίδα Marks & Spencer. 

«Δεν σχεδιάζω για γυναίκες της ηλικίας μου, αλλά για όλες τις γυναίκες» έχει σημειώσει σε συνέντευξή της. Τα τελευταία χρόνια η Τουίγκι συνεργάζεται με την 40χρονη κόρη της Κάρλι για τον σχεδιασμό της συλλογής της. 

O πρίγκιπας Κάρολος αποφάσισε να βραβεύσει το θρυλικό μοντέλο των 60s για τις υπηρεσίες της στη μόδα, τις τέχνες και τη φιλανθρωπία.

H Τουίγκι φορώντας ένα λευκό κοστούμι και καπέλο εμφανίστηκε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και πόζαρε στους φωτογράφους.

Στην εκδήλωση ήταν μαζί της και ο σύζυγός της Λέι Λόσον καθώς και η 40χρονη κόρη της Κάρλι από τον πρώτο της γάμο. 

ΑP Images
ΑP Images