ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Η απίστευτη ιστορία της γυναίκας που μυρίζει σαν ψάρι (και κρεμμύδι) -Ζει ένα μαρτύριο


Tην λένε Κέλι Φίντο – Γουάιτ και πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο με τον όρο «Trimethylaminuria».

Τι είναι η Trimethylaminuria; Είναι μια διαταραχή κατά την οποία ο οργανισμός αδυνατεί να διασπάσει την τριμεθυλαμίνη. Η τριμεθυλαμίνη είναι μια ένωση που προέρχεται από την διατροφή και έχει μια έντονη μυρωδιά ψαριού σε σήψη.

Το σώμα της Κέλι αναδύει μια φυσική μυρωδιά ψαριού και κρεμμυδιού.

Ζει μια καθημερινότητα που χαρακτηρίζει ως μαρτύριο. Η φυσική μυρωδιά που αναδύει, όπως είναι λογικό, προκαλεί δυσφορία στους γύρω της. Εκείνη το κατανοεί και το σέβεται αλλά αδυνατεί να βρει αποτελεσματική λύση για να απαλλαγεί από αυτό το βάσανο.

Κάνει μπάνιο τέσσερις φορές την ημέρα και φοράει διαρκώς αρώματα και αποσμητικά. Εργάζεται ως ακτινολόγος, μόνο τα βράδια μιας και οι συνάδελφοί της δεν μπορούν να αντέξουν την μυρωδιά που αναδύει.

 

 

Στα σχολικά της χρόνια αντιμετώπισε μπούλινγκ λόγω του προβλήματός της. Στην μετέπειτα ζωή της, όταν άρχισε να εργάζεται, δεν σταμάτησε να δέχεται τα παράπονα των συναδέλφων της για την κακοσμία της.

Η Κέλι είναι παντρεμένη και ο 45χρονος σύζυγός της έχει πλέον εξοικειωθεί με την μυρωδιά της. «Η μυρωδιά της Κέλι, μερικές φορές με επηρεάζει πολύ αρνητικά. Αλλά δεν της λέω τίποτα. Το κρατώ αυτό για τον εαυτό μου.

Οταν αρχίσαμε να μένουμε μαζί το παρατήρησα. Οταν πρωτογνωριστήκαμε δεν ήταν πρόβλημα.

Ούτε εκείνη προσπάθησε να το κρύψει. Οταν γνώρισα την Κέλι δεν είχε αυτοπεποίθηση. Θεωρώ ότι ο καλύτερος τρόπος για να την βοηθάω είναι να είμαι υποστηρικτικός. Αν είχα εγώ το πρόβλημα, θα το αντιμετώπιζα όπως η Κέλι».

«Ο Μάικλ με βοήθησε να δω την αστεία πλευρά της κατάστασης» δηλώνει η ίδια.

Η Κέλι άρχισε να επισκέπτεται γιατρό για το πρόβλημά της όταν ήταν ακόμα έφηβη αλλά κανείς δεν μπορούσε να προσδιορίσει από τι έπασχε.

Πέρα από την κακοσμία, η Κέλι υποφέρει από έντονο άγχος. Είναι αντικοινωνική γιατί απλά σε όλη της τη ζωή την απομονώνουν γιατί δεν μπορούν να αντέξουν την μυρωδιά της.

Το 2015, οι γιατροί διέγνωσαν το σύνδρομό της. «Πέρασα αμέτρητες ώρες κάνοντας μπάνιο πριν την διάγνωσή. Εκανα μπάνιο με καυτό νερό, τριβόμουν μέχρι που το δέρμα μου κοκκίνιζε».