Instagram
Instagram
ΠΡΟΤΥΠΟ ΘΕΛΗΣΗΣ

Eχασε 72 κιλά επειδή δεν μπορούσε να παίξει με το γιο της-Εγινε άλλος άνθρωπος [εικόνες]


Είναι να μην γίνει το «κλικ» στο μυαλό. Ολα μπορούν να αλλάξουν. Η Ερικα αποφάσισε να πει αντίο στην παλιά της ζωή. Να κάνει επανεκκίνηση και να δώσει στον εαυτό της αυτό που χρειαζόταν: αυτοπεποίθηση. Η Ερικα Λούγκο κατάφερε να χάσει 72 κιλά μέσα σε 2 χρόνια. Ζύγιζε 146!

Η ιστορία της είναι η απόδειξη ότι ο «επιμένων νικά». Με πρόγραμμα και κοπιαστική προσπάθεια κατάφερε να αποτινάξει από πάνω της την εικόνα μιας γυναίκας με παραπανίσια κιλά και να εμπνεύσει χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονταν στην ίδια κατάσταση με εκείνη.

Ενα μήνυμά της στο Instagram συμπυκνώνει το προσωπικό της «πιστεύω»: «Ημουν κι εγώ εκεί... Στη θέση του ανθρώπου που σήμερα κάνει την επανεκκίνησή του, που έχει προσπαθήσει να την κάνει ξανά και ξανά. Στη θέση του γονέα με τις δεκάδες ασχολίες που έχει ενοχές επειδή σπαταλά μια ώρα από την ημέρα του για να γυμναστεί, χωρίς τα παιδιά του. Στη θέση των γονιών που μεγαλώνουν το παιδί τους και παλεύουν για να τα βγάλουν πέρα και δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν πράγματα που θα τους βοηθήσουν να είναι φιτ. Στη θέση του κουρασμένου γονέα που κάνει δύο δουλειές για να αναθρέψει τα παιδιά του. Στη θέση του «στραγγισμένου» από συναίσθημα ανθρώπου που μεγαλώνει το παιδί του, χωρίς να αγαπά τον εαυτό του. Παλεύω κι εγώ.. Αλλά τα κατάφερα. Μερικές φορές, μπορείς να βάλεις τον εαυτό σου σε προτεραιότητα. Δούλεψε σκληρά. Αποφασιστικότητα και πίστη θα σου δώσουν τα «καύσιμα» που χρειάζεσαι».

 

 

 

Στο trimmedandtoned.com η ίδια απαντώντας σε ερωτήσεις ξετυλίγει την ιστορία της:

Πώς έβαλε το βάρος... «Πάντα ήμουν παχιά. Σε όλη μου τη ζωή ήμουν η «στρουμπουλή». Είχα κακιές διατροφικές συνήθειες. Το έριχνα στο φαγητό είτε ήμουν λυπημένη, είτε αναστατωμένη, είτε ευτυχισμένη, είτε κουρασμένη. Ξεκίνησα να «τσιμπολογάω» από τα 20 μου χρόνια και αυτό άρχισε να μου προσθέτει κιλά.
Τι έτρωγε πάντα... «Ετρωγα ό,τι μου κατέβαινε, για να είμαι ειλικρινής. Ετρωγα για πρωινό ντόνατς, ό,τι είχε απομείνει από την πίτσα που τρώγαμε το προηγούμενο βράδυ ή... 2-3 μπολ με δημητριακά πριν πάω στη δουλειά. Πριν φτάσω στη δουλειά, σταματούσα στα McDonalds για... πρωινό. Μεσημεριανό έτρωγα με τους συναδέλφους μου, πάντα ανθυγιεινό. Το βραδινό μου ήταν junk food. Πίτσες, ζυμαρικά, πιτσάκια... Εύκολα και γρήγορα πραγματάκια γιατί μισούσα το μαγείρεμα. Πριν φτάσω στο σπίτι, τις περισσότερες φορές, σταματούσα για να πάρω ένα γρήγορο σνακ και μετά πήγαινα στο σπίτι και έτρωγα βραδινό».

Tι την έκανε να αλλάξει ζωή... «Ο γιος μου. Εφτασα να του λέω «Δεν θέλω να παίξω μαζί σου» γιατί ένιωθα τόσο κουρασμένη και βαριά που δεν μπορούσα ούτε από τον καναπέ να σηκωθώ. Αυτό ήταν το πρόβλημά μου».

Τι ήταν αυτό που έφερε την μεγάλη αλλαγή... «Το ότι άρχισα να πηγαίνω στο γυμναστήριο. Κάθε είδους άσκηση είναι πάντα καλύτερη από την... απουσία άσκησης!».

Τι της έδινε κίνητρο να συνεχίζει... «Εμαθα να βρίσκω χαρά από την ευεξία. Αρχισα να το διασκεδάζω. Αν νιώθεις την άσκηση αγγαρεία και πάντα σκέφτεσαι αρνητικά για εκείνη, δεν θα δεις αποτέλεσμα».

 

 

Υπήρχαν δύσκολες ημέρες σε αυτό το ταξίδι προς την αλλαγή;... «Κάθε μέρα είναι δύσκολη ημέρα. Kάθε μέρα, όταν ξυπνώ, κάνω μια επιλογή. Επιλέγω τον τρόπο ζωής μου. Κάποιες ημέρες είναι καλύτερες από άλλες. Ανθρωποι είμαστε. Τα ντόνατς ακούγονται ωραία για κάποιον που έχει μια κακή ημέρα. Αλλά πρέπει να αναρωτηθείς σε εκείνο το σημείο «Τι πραγματικά λαχταράς». Τις περισσότερες φορές δεν είναι φαγητό, είναι αυτό το «κάτι» που χρειάζομαι για τον εαυτό μου. Αντί να φας, μπορείς να κοιμηθείς, να δεις έναν φίλο, να περπατήσεις λιγάκι για να πάρεις αέρα».

Η συμβουλή που θα έδινε σε κάποιον για να χάσει βάρος... «Να το διασκεδάζεις και να μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Ολα είναι ένα ταξίδι που κάπου θα καταλήξει. Το ταξίδι αυτό θα πρέπει να είναι μοναδικό».

Ενα αγαπημένο της πιάτο... «Αν σας το πω, θα γελάσετε. Μου αρέσει να ψήνω γαλοπούλα, να βάζω λίγη κέτσαπ και τουρσί. Κι όμως, η γεύση του μοιάζει με αυτή του... χάμπουργκερ».

Πώς αισθάνεται για αυτή την τεράστια αλλαγή της... «Oι άνθρωποι με ρωτούν όλη την ώρα και δεν ξέρω τι να πω, ειλικρινά... Αυτό είναι απλά η ζωή. Τώρα ήρθε η ώρα να ζήσω. Να έχω ευεξία, να είμαι υγιής και να προσέχω τον εαυτό μου. Ετσι θα πρέπει να ζουν όλοι οι άνθρωποι».

Μεγάλος υποστηρικτής της, ο γιος της... «Τα πρωινά του Σαββάτου μου ζητά να πάμε στο γυμναστήριο γιατί βρίσκει και εκείνος παρέα εδώ και εμπνέεται από τις προπονήσεις. Μην νιώθετε ενοχές αν βάζετε σε προτεραιότητα την υγεία σας, γιατί όπως ξέρετε τα παιδιά παρακολουθούν και μαθαίνουν από αυτό. Ο γιος μου πια πιστεύει ότι η γυμναστική είναι μέρος της ζωής μας και είμαι υπερήφανη που μεγαλώνει βλέποντας αυτό».