Ο Γιώργος Μαυρίδης περιγράφει πώς πριν δύο χρόνια έμαθε ότι είναι δυσλεκτικός | 0 bovary.gr
Ο Γιώργος Μαυρίδης περιγράφει πώς πριν δύο χρόνια έμαθε ότι είναι δυσλεκτικός | 0 bovary.gr
22|03|2017 14:19
SHARE
ΜΙΛΑ ΚΑΙ ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΤΑΜΠΟΥ

Ο Γιώργος Μαυρίδης περιγράφει πώς πριν δύο χρόνια έμαθε ότι είναι δυσλεκτικός


Ο Γιώργος Μαυρίδης έχει μοιραστεί με τον κόσμο πως δεν κατάφερε να τελειώσει το σχολείο.

Σταμάτησε στη δευτέρα λυκείου, γιατί ήρθε το χαρτί στράτευσης και ήταν ευκαιρία να κάνει τη θητεία, ώστε να μπορέσει μετά να εργαστεί χωρίς να επιβαρύνει πια τη μητέρα του.

Σε συνέντευξή του στο τελευταίο τεύχος του People αποκάλυψε ότι πάσχει από δυσλεξία, κάτι το οποίο έμαθε, μάλιστα, τελευταία. 

Σε μια προσπάθεια να πάψει το θέμα της δυσλεξίας να είναι ταμπού ο παρουσιαστής μίλησε ανοιχτά για το θέμα που ούτως ή άλλως απασχολεί και προβληματίζει χιλιάδες γονείς. 

«Ανακάλυψα μόλις πριν από τρία χρόνια πως είμαι δυσλεξικός. Το κατάλαβα μέσα από κάποιους φίλους καθηγητές. Το διαπίστωσα μετά από μία επίσκεψη σε λογοθεραπευτή. Έχω διάσπαση προσοχής και δυσλεξία. Αποφάσισα να το λέω γιατί έχει δυσλεξία και η ανιψιά μου και όλοι μου είπαν πόσο σημαντικό είναι να μοιράζεσαι κάτι τέτοιο, να μην είναι ταμπού. Υπάρχουν πολλά παιδιά που το αντιμετωπίζουν και, αν το γνωρίζεις, μπορείς να πάρεις σημαντική βοήθεια και να πάψεις να νιώθεις άβολα που σε κάποια πράγματα λειτουργείς διαφορετικά από τα άλλα παιδιά στο σχολείο.Οι σημερινοί 40άρηδες ανακάλυψαν μεγάλοι πως είχαν δυσλεξία. Οι περισσότεροι νόμιζαν πως απλά ήταν σκράπες στο σχολείο. Ξέρεις σε ποιο μάθημα είχα πάντα 18; Στη γεωγραφία. Γιατί μάθαινα μέσα από τις εικόνες. Ήταν σοκαριστικό και όλοι νόμιζαν πως κάνω σκονάκι!» λέει γελώντας, αυθόρμητος και χειμαρρώδης σε όλα του, μιλώντας στο people.