Spiti mas: Το καφέ-εστιατόριο στου Ψυρρή που είναι σαν σπίτι -Εχει μέχρι και κρεβάτι για να κοιμηθείς | 0 bovary.gr
Spiti mas: Το καφέ-εστιατόριο στου Ψυρρή που είναι σαν σπίτι -Εχει μέχρι και κρεβάτι για να κοιμηθείς | 0 bovary.gr
SPITI MAS

Spiti mas: Το καφέ-εστιατόριο στου Ψυρρή που είναι σαν σπίτι -Εχει μέχρι και κρεβάτι για να κοιμηθείς


«Σπίτι μας» θεωρούμε το μέρος που μας κάνει να νιώθουμε άνετα και μας αφήνει να είμαστε ο εαυτός μας.

Υπάρχει ένα μαγαζί στου Ψυρρή, στον αριθμό 10 της οδού Ναυάρχου Αποστόλη που μπαίνοντας μέσα νιώθεις... σαν στο σπίτι σου. Βρίσκεται στο ισόγειο ενός από τα κτίρια του «Live in Athens», που προσφέρουν διαμερίσματα για μικρή διαμονή στην Αθήνα. Το λένε «Σπίτι μας» και δεν έχουμε ξαναδεί όμοιό του στην Αθήνα, έχει πολλά που το κάνουν μοναδικό. Κυρίως αυτή η οικειότητα που σε κάνει να νιώθεις με το που μπεις. Εχεις την αίσθηση ότι μπαίνεις στο σπίτι σου μετά από μια κουραστική ημέρα.

Είναι καφέ και μεζεδοπωλείο μαζί αλλά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα ζεστό και φιλόξενο σπίτι μακριά από τον θόρυβο της πόλης.

Οι ιδιοκτήτες του, Αθηνά Γκαζάνη, Βαρνάβα Φιλίππου, Χρυσηίδα Καταγά και Οινόη Πρεντούλη πέτυχαν το στοίχημα και δημιούργησαν έναν χώρο που μοιάζει με κουκλόσπιτο, που προσφέρει γεύσεις καθαρές, με τιμές προσιτές και σε χαλαρώνει τόσο που σε κάνει να θέλεις να πάρεις έναν υπνάκο.

Κι αυτό δεν είναι υπερβολή μιας και αυτό το μαγαζί έχει μέχρι και κρεβάτι! Και όχι μόνο του: με κομοδίνο, με πορτατίφ και γραφείο.

Οι μεζέδες είναι από τα χεράκια της Αθηνάς, της Οινόη και της Χρυσηίδας. Ξεχωρίσαμε τα υπέροχα πιτσάκια με πέστο και το σπιτικό μπέργκερ πολύ γευστικό και προσεγμένο, πολύ πιο ποιοτικό από άλλα που σε σερβίρονται σε μπεργκεράδικα. Φοβερές και οι σούπες και οι πίτες του μαγαζιού.

Αν πας πρωί μην παραλείψεις να δοκιμάσεις την σπιτική μους «Καλημέρα μους» που είναι δυναμίτης ενέργειας και φτιάχνεται από μέλι, ταχίνι, χαρουπάλευρο, σε φουντοκόψωμο με κανέλα και μπανάνες. Ολα τα έπιπλα είναι vintage και επιλεγμένα από την ομάδα. Τα σερβίτσια σε κάνουν να νιώθεις ότι πήγες στο σπίτι της γιαγιάς για να σε «τρατάρει». Ολο το concept έχει την λογική της ζεστασιάς και της οικειότητας. Αν σε κάποια μαγαζιά νιώθεις ότι είσαι «ξένος», στο «Σπίτι μας» θα γίνεις μέλος μιας παρέας που σε καλεί στο σπίτι της...

Φωτογραφίες: Facebook/ Ιnstagram

Ναυάρχου Αποστόλη 10, Ψυρρή