Η συγκινητική αφήγηση του Γουίλιαμ και του Χάρι για το χαμό της μητέρας τους στην Κέιτ [βίντεο] | 0 bovary.gr
Η συγκινητική αφήγηση του Γουίλιαμ και του Χάρι για το χαμό της μητέρας τους στην Κέιτ [βίντεο] | 0 bovary.gr
OΣΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΠΟΤΕ

Η συγκινητική αφήγηση του Γουίλιαμ και του Χάρι για το χαμό της μητέρας τους στην Κέιτ [βίντεο]


Στα πλαίσια της φιλανθρωπικής καμπάνιας «Heads Together», Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Πρίγκιπας Χάρι αφηγήθηκαν στην Κέιτ Μίντλετον το πώς ο θάνατος της Πριγκίπισσας Νταιάνα στις 31 Αυγούστου του 1997 επηρέασε τον ψυχισμό τους.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό της Βασιλικής Οικογένειας στο Facebook, οι τρεις τους τόνισαν τη σημασία της αποσυμπίεσης των συναισθημάτων που καταπιέζονται λόγω κοινωνικών συμβάσεων. Ο πόνος της απώλειας δεν θα πρέπει να είναι βουβός, αλλά να βρίσκει τρόπο «διαφυγής» από την ψυχή.

Πριν από λίγες ημέρες, σε αποκλειστική συνέντευξή του στην Telegraph, ο Πρίγκιπας Χάρι είχε δηλώσει για τον θάνατο της Πριγκίπισσας Νταιάνα: «Ο δικός μου τρόπος να το αντιμετωπίσω ήταν να χώσω το κεφάλι μου στην άμμο, αρνούμενος να σκεφτώ ποτέ τη μαμά μου, επειδή που θα βοηθούσε αυτό; (Σκέφτηκα) θα σε κάνει μόνο λυπημένο, δεν θα την φέρει πίσω. Έτσι από μία συναισθηματική πλευρά, ήμουν κάπως σαν «εντάξει, μην αφήσεις ποτέ τα συναισθήματά σου να γίνουν μέρος σε οτιδήποτε». Μπορώ να πω με σιγουριά ότι η απώλεια της μητέρας μου στην ηλικία των 12, και ως εκ τούτου το κλείσιμο όμως των συναισθημάτων μου για τα τελευταία 20 χρόνια, είχαν μία αρκετά σοβαρή επίδραση όχι μόνο στην προσωπική μου ζωή, αλλά και στη δουλειά μου επίσης».

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό του Παλατιού στο Facebook o Πρίγκιπας Γουίλιαμ δηλώνει κατά τη διάρκεια της συζήτησης: «Ο Χάρι και εγώ δεν έχουμε μιλήσει αρκετά για τη μητέρα μας αυτά τα χρόνια». «Ποτέ δεν έχουμε μιλήσει για το πώς είναι να χάνεις τη μητέρα σου σε μικρή ηλικία» παραδέχεται ο Πρίγκιπας Χάρι και συμπληρώνει: «Όταν μιλάς με τις οικογένειες άλλων ανθρώπων, σκέφτεσαι δεν θέλω να χρειαστεί να περάσουν τα ίδια πράγματα. Με λίγη εμπειρία, θέλω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ και να τους ενθαρρύνω να έχουν αυτή τη συζήτηση. Να είναι γενναίοι να μιλήσουν γι’αυτό σε μικρή ηλικία παρά να το κρατήσουν μέσα τους για πολύ. Σκεφτόμουν ποιο είναι το νόημα να ασχοληθείς με κάτι που το μόνο που θα κάνει είναι να σε στενοχωρήσει; Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Δεν πρόκειται να τη φέρει πίσω».