ΑP
ΑP
13|05|2017 21:08
SHARE
ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

Συμμορία απήγαγε και σκότωσε τον ανιψιό της σχεδιάστριας Carolina Herrera


Νεκρός βρέθηκε ο ανιψιός της διάσημης σχεδιάστριας Carolina Herrera, με το επίσημο πόρισμα να κάνει λόγο για στυγνή δολοφονία από μια συμμορία στη Βενεζουέλα.


Ο 34χρονος επιχειρηματίας Reinaldo Jose Herrera βρέθηκε νεκρός μαζί με τον συνεργάτη του και αρχιτέκτονα Fabrizio Mendoza, 31 ετών, μέσα σε ένα φορτηγό σε δρόμο στο Καράκας το βράδυ της Πέμπτης.
Το Σάββατο, η Carolina Herrera ανέβασε ένα ποστ στο Instagram στη μνήμη του ανιψιού της, κάνοντας λόγο για διαφθορά στη Βενεζουέλα.

«Η μόνη μας ελπίδα είναι ότι η τραγική δολοφονία του νεαρού ανιψιού μας, του Reinaldo και του συνάδελφού του Fabrizio, θα συμβάλει στην μάχη κατά της τρομακτικής σφαγής και των δολοφονιών που διαπράττονται ενάντια στη νεολαία μας στη Βενεζουέλα», έγραψε στη φωτογραφία η σπουδαία σχεδιάστρια.

Το σώμα του Reinaldo Jose Herrera βρέθηκε την Πέμπτη το βράδυ, μαζί με τον συνεργάτη του και αρχιτέκτονα Fabrizio Mendoza, 31 ετών. Οι δύο άνδρες δολοφονήθηκαν παρά το γεγονός ότι οι οικογένειές τους πλήρωσαν τα λύτρα που ζήτησαν οι απαγωγείς.  
 

Η σχεδιάστρια μόδας χαρακτήρισε το θάνατο του ανιψιού της ως «τραγική δολοφονία» που απορρέει από τη «δικτατορία» της Βενεζουέλας.

«Τα εκλογικά αποτελέσματα πρέπει να γίνονται σεβαστά. Η κομμουνιστική δικτατορία πρέπει να φύγει» έγραψε.

Οι Mendoza και Reinaldo Herrera απήχθησαν από μια συμμορία ενώ γευματίζαν σε εστιατόριο στο Καράκας.

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι οι δύο άνδρες κρατήθηκαν όμηροι και η συμμορία ζήτησε λύτρα.

Τα λύτρα και για τους δύο πληρώθηκαν, αλλά οι δύο άνδρες δεν αφέθηκαν ποτέ ελέυθεροι. Δεν είναι σαφές πόσα λύτρα καταβλήθηκαν.

Οι αρχές δεν έχουν εκδώσει πληροφορίες σχετικά με την ύποπτη συμμορία. Η αιτία των θανάτων των ανδρών εξακολουθεί να είναι άγνωστη και διεξάγεται έρευνα.

Ο Reinaldo Herrera ήταν ο γιος του Luis Felipe Herrera Guevara, αδελφού του συζύγου της Carolina Herrera που ζει στη Νέα Υόρκη.

Η Βενεζουέλα έχει μεταξύ των υψηλότερων ποσοστών δολοφονιών στον κόσμο, με 70 ανθρωποκτονίες ανά 100.000 κατοίκους το 2016, που είναι και ο υψηλότερος αριθμός στην ιστορία της χώρας.