25χρονη αψηφά εντολή γιατρού για γαστρικό bypass και χάνει μόνη της 45 κιλά [εικόνες]
Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΛΛΑΓΗ

25χρονη αψηφά εντολή γιατρού για γαστρικό bypass και χάνει μόνη της 45 κιλά [εικόνες]

Μέσα σε 18 μήνες είδε τον εαυτό της να αλλάζει θεαματικά.

Η 25χρονη Αμπερ Μπάρχαμ -δάσκαλα στο επάγγελμα και μητέρα μιας κόρης- από τη Φλόριντα έφτασε τα 124 κιλά και θέλοντας να ανακόψει τον ανεξέλεγκτο ρυθμό αύξησης του βάρους της στράφηκε σε γιατρό.

Ο γιατρός της τής συνέστησε να προχωρήσει σε γαστρικό bypass, μια λύση που δεν την ικανοποίησε μιας και η ίδια δεν ήθελε να κάνει χειρουργική επέμβαση για την απώλεια βάρους. H 25χρονη κατάφερε να χάσει με πειθαρχημένη διατροφή και συστηματική άσκηση 45 κιλά μέσα σε 18 μήνες.

Το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με τον θυρεοειδή της και η ακατάλληλη διατροφή της με φαστ φουντ και γλυκά είχαν οδηγήσει στην απότομη αύξηση του βάρους της.

 

Ηταν μόλις 23 ετών όταν ο γιατρός την συμβούλεψε να προχωρήσει σε χειρουργική επέμβαση αλλά εκείνη αψήφησε την συμβουλή του και μπήκε σε πρόγραμμα. H Αmber έβγαλε από τη διατροφή της τα λιπαρά και τα βαριά γεύματα, έκανε συστηματικά γυμναστική (6 φορές την εβδομάδα) και μέσα σε 18 μήνες είπε αντίο στον παλιό της εαυτό. Η Αmber ακολουθεί τον κανόνα 80/20 δηλαδή τρώει με προσοχή στο 80% της καθημερινότητά της, επιτρέποντας τις «παρασπονδίες» στο 20%. «Τώρα μπορώ να αγοράζω ρούχα χωρίς να ανησυχώ. Αυτό δεν το έκανα πριν. Νιώθω ότι δεν μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο πριν. Αισθάνομαι ότι μπορώ να εμπνεύσω τους άλλους με το να τους δείξω ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο αν το βάλεις στόχο. Νιώθω μεγάλη αυτοπεποίθηση πια».