ΑP
ΑP
17|05|2017 11:13
SHARE
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ

Το βιβλίο που ο Μπιλ Γκέιτς θέλει να διαβάσουμε όλοι, μόλις εκτόξευσε τις πωλήσεις του στο Amazon


Από τότε που άφησε τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου στη Microsoft το 2000, ο Μπιλ Γκέιτς απέκτησε τη φήμη του σοφού φιλάνθρωπου, ο οποίος επιδιώκει να λύσει μερικές από τις πιο δύσκολες προκλήσεις του κόσμου.

Το τελευταίο χόμπι του δισεκατομμυριούχου είναι να δίνει απλόχερα κάποιες συμβουλές και να μοιράζεται τη σοφία που έχει αποκτήσει με τα χρόνια, με τους νέους ανθρώπους.

Τη Δευτέρα, ο Γκέιτς έκανε μια ομιλία μέσω Twitter με 14 εμψυχωτικά μηνύματα.

Μέσα από τα tweets, παραδέχεται ότι του πήρε «δεκαετίες» για να μάθει για την ανισότητα, ενώ δεν πιστεύει πλέον ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος μέτρησης της νοημοσύνης.

Μάλιστα, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που είπε ο ιδρυτής της Microsoft, είναι ότι πορεύεται με την αντίληψη ότι ο κόσμος βελτιώνεται και δεν χειροτερεύει.

 

Υπάρχει επιχείρημα για αυτή τη στάση ζωής, δήλωσε ο Γκέιτς, και βρίσκεται σε ένα βιβλίο του 2011 με τίτλο "The Better Angels of Our Nature". Στο βιβλίο αυτό, ο καθηγητής ψυχολογίας του Χάρβαρντ, Στίβεν Πίνκερ, σύμφωνα με τους New York Times, επιχειρεί να εξηγήσει γιατί «η εποχή είναι λιγότερο βίαιη, λιγότερο σκληρή και πιο ειρηνική από οποιαδήποτε προηγούμενη περίοδο ανθρώπινης ύπαρξης» παρά τους τίτλους των εφημερίδων που μπορεί να φωνάζουν για το αντίθετο.

«Είναι σημαντικό» τουίταρε ο Gates «γιατί αν νομίζεις ότι ο κόσμος βελτιώνεται, θέλεις να διαδώσεις την πρόοδο σε περισσότερους ανθρώπους και μέρη».

Επομένως, δεν είναι ίσως έκπληξη το γεγονός ότι, μετά την αναφορά του Μπιλ Γκέιτς, το "The Better Angels of Our Nature" εκτοξεύτηκε σε πωλήσεις στο Amazon. Οι πωλήσεις του βιβλίου αυξήθηκαν κατά 6.000% μέσα σε 24 ώρες. Από την Τρίτη το πρωί, οι πωλήσεις του βιβλίου αυξήθηκαν κατά 605.000%.
«Αν μπορούσα να δώσω στον καθένα από εσάς ένα δώρο αποφοίτησης, θα ήταν αυτό - το πιο εμπνευσμένο βιβλίο που έχω διαβάσει ποτέ», είπε ο Γκέιτς.