Mexico News Daily/ Espartano/ Facebook
Mexico News Daily/ Espartano/ Facebook
26|05|2017 10:29
SHARE
TARAHUMARA

Μεξικανή κέρδισε υπερμαραθώνιο 50 χιλιομέτρων με λαστιχένια σανδάλια


Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι διοργανωτές αγώνα δρόμου, όταν αντίκρισαν μια 22χρονη Μεξικάνικη, να κόβει πρώτη την κορδέλα του τερματισμού.

Η Μαρία Λόρενα Ραμίρεζ κέρδισε όλες της τις υπόλοιπες γυναίκες σε έναν υπερμαραθώνιο 50 χιλιομέτρων, παρόλο που φορούσε σανδάλια και δεν είχε καμία προηγούμενη εμπειρία.
Κερδίζοντας 500 δρομείς από 12 χώρες στην γυναικεία κατηγορία του αγώνα Ultra Trail Cerro Rojo στην Πουέμπλα, η Ραμίρεζ ενάντια σε κάθε πρόβλεψη, κατέκτησε την πρώτη θέση και μαζί ένα βραβείο 6.000 πέσος (περίπου 280 ευρώ).

Η νεαρή Μεξικανή παραμένει σε φόρμα λόγω της καθημερινής της δουλειάς, η οποία είναι να περπατάει περίπου 10-15 χιλιόμετρα κάθε μέρα με τις κατσίκες και τις αγελάδες της, ώστε να βοσκήσουν, σύμφωνα με το BBC.

Και αν ένας επαγγελματίας για να τρέξει 50 χιλιόμετρα χρειάζεται εκτός από προετοιμασία και δεκάδες άλλα πράγματα, η 22χρονη δεν είχε απολύτως τίποτα πάνω της κατά τη διάρκεια του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι φορούσε τα ρούχα της δουλειάς και τα σανδάλια της που ήταν κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο λάστιχο ελαστικών.

 

 

Mexico News Daily/ Espartano/ Facebook
Mexico News Daily/ Espartano/ Facebook


Αν και τα νέα αυτής της απίστευτης ιστορίας του αουτσάιντερ έφτασαν στην Ευρώπη εδώ και δύο μέρες, να σημειώσουμε ότι ο αγώνας πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου ένα μήνα στις 29 Απριλίου στο κεντρικό Μεξικό.
Η Ραμίρεζ προέρχεται από την αυτόχθονη κοινότητα των Tarahumara του Μεξικό, η οποία ήταν γνωστή στο παρελθόν για την ικανότητα να εκτελεί μεγάλες αποστάσεις.

Η ικανότητα αυτή αναφέρει το BBC, πιθανότατα οφείλεται στη φύση της δουλειάς που κάνουν, καθώς και στη μπίρα από καλαμπόκι που έχουν στη διατροφή τους για να παραμένουν καλά ενυδατωμένοι.