Ενα παιδί χωρίς κολατσιό: Η νορβηγική διαφήμιση που στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα | 0 bovary.gr
Ενα παιδί χωρίς κολατσιό: Η νορβηγική διαφήμιση που στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα | 0 bovary.gr
VIRAL

Ενα παιδί χωρίς κολατσιό: Η νορβηγική διαφήμιση που στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα


«Η λύση είναι πιο κοντά από όσο νομίζεις». Μια διαφήμιση από τη Νορβηγία κατάφερε να μας συγκινήσει με το ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς της, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια views μέσα σε λίγες ημέρες.

Βρισκόμαστε σε μια σχολική τάξη, σε ώρα διαλείμματος. Τα παιδιά ετοιμάζονται να φάνε το κολατσιό τους από το lunchbox τους (το χαρακτηριστικό κουτί μέσα στο οποίο υπάρχει το γεύμα τους). Ενα από τα παιδιά βλέπει το δικό του κουτί άδειο. Ζητά άδεια να βγει από τη σχολική αίθουσα μέχρι να περάσει η ώρα του γεύματος των συμμαθητών του. Φτάνοντας στην αίθουσα πιάνει στα χέρια του το δικό του lunchbox και το βάρος του το παραξενεύει.

Το ανοίγει και βλέπει να υπάρχει μέσα κανονικό γεύμα. Το concept της διαφήμισης -στο πλαίσιο της καμπάνιας του Norwegian Directorate for Children, Youth and Family Affairs (Νορβηγική Διεύθυνση Παιδιών, Νεολαίας και Οικογενειακών Υποθέσεων) - έχει την υπογραφή της διαφημιστικής εταιρείας Kitchen που εδρεύει στο Οσλο.

Με το μήνυμά της έχει στόχο να υπενθυμίσει στους Νορβηγούς πόσο σημαντική είναι για την κοινωνία η αναδοχή των παιδιών. Η διαφήμιση έχει συγκεντρώσει περίπου 120 εκατομμύρια views στο Facebook.

Η λύση σε κάθε πρόβλημα βρίσκεται στα χέρια μας, αρκεί να αντιληφθούμε τη δύναμή μας.