Getty Images / Ideal Image
Getty Images / Ideal Image
20|06|2017 17:00
SHARE
CARLA FENDI

Ποια ήταν η Carla Fendi, η μεγάλη κυρία της Μόδας, που σε ηλικία 79 ετών έφυγε από τη ζωή


Το όνομα της μαρτυρά τη σύνδεση της με τον κολοσσό της μόδας Fendi. Το απόγευμα της Δευτέρας, ο οίκος Fendi, ανακοίνωσε με λύπη το θάνατό της. Ποια ήταν όμως η Carla Fendi; 


Ήταν το 1964, όταν οι 5 αδερφές Fendi άνοιξαν το πρώτο τους κατάστημα στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης εστιάζοντας στα ποιοτικά δερμάτινα είδη και στις πολυτελείς γούνες. Η Carla, η 4η από τις αδερφές Fendi, ορίστηκε πρόεδρος της εταιρείας και ως υπεύθυνη του τομέα της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων, ήταν το δημόσιο πρόσωπο του οίκου. 

Η συμβολή της ήταν καθοριστική στην εξέλιξη του brand και την επικράτηση του ως σύμβολο πολυτέλειας. Ενώ οι αδερφές της είχαν αναλάβει το δημιουργικό κομμάτι, εκείνη επικεντρώθηκε στην προώθηση της επωνυμίας Fendi μέχρι που κατάφερε να την κάνει συνώνυμο της ποιότητας και του στιλ. 

 

Η ιστορία του οίκου Fendi, όμως, έχει ακόμα πιο βαθιές ρίζες. Για την ακρίβεια, χρονολογείται από το 1918, όταν η ιταλίδα Adele Casagrande άνοιξε μια μικρή βιοτεχνία δέρματος, στην Piazza Venezia της Ρώμης. Αργότερα, η δημιουργική σχεδιάστρια παντρεύτηκε τον Eduardo Fendi και άνοιξαν μαζί μια μικρή μπουτίκ κάτω από το σπίτι τους. 


Οι αδερφές Fendi, γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ‘30. Μεγαλώνοντας ανάμεσα σε λωρίδες από δέρμα και τσάντες, τα πρώτα τους παιχνίδια ήταν τα αξεσουάρ, όπως είχε δηλώσει και η ίδια η Carla Fendi σε παλαιότερη συνέντευξη της.  


Μία από τις αδερφές Fendi, η Ilaria Fendi, ποζάρει μαζί με τσάντες που έφτιαξε ο οίκος επαναχρησιμοποιώντας κουτάκια αλουμινίου και σακούλες σκουπιδιών. 

 

 

Επιστρέφοντας στη δεκαετία του ‘60, η εταιρεία που ανήκε πλέον στις 5 αδερφές, επεκτάθηκε στην παραγωγή πολυτελών αξεσουάρ, υποδημάτων, ειδών είδη οικιακής χρήσης και αρωμάτων. Καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της έπαιξε η είσοδος του Karl Lagerfeld στο σχεδιαστικό κομμάτι. 

Η Carla Fendi υπήρξε αυθεντική υποστηρικτής της τέχνης. Μάλιστα, βαθιά λάτρης της ιταλικής κουλτούρας και της Ρώμης, βοήθησε στην αναστήλωση ενός από τα πιο διάσημα μνημεία της πόλης, της Fontana di Trevi.