H οικογένεια του Γουίλ Σμιθ μαζεύει τα σκουπίδια από τις παραλίες των Αντίπαξων | 0 bovary.gr
H οικογένεια του Γουίλ Σμιθ μαζεύει τα σκουπίδια από τις παραλίες των Αντίπαξων | 0 bovary.gr
22|06|2017 15:30
SHARE
ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

H οικογένεια του Γουίλ Σμιθ μαζεύει τα σκουπίδια από τις παραλίες των Αντίπαξων


Μια ντροπιαστική για τη χώρα μας εικόνα ανέβασε η οικογένεια του Will Smith στο Instagram. 

Ο διάσημος ηθοποιός, που κάνει διακοπές στα νησιά του Ιονίου με την επί 20 χρόνια σύζυγό του, Jada Koren Pinkett και την κόρη του Willow, βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα θέαμα που μάλλον δεν άντεξε. 

Λίγο μετά την Κέρκυρα, η οικογένεια, αποφάσισε να επισκεφτεί τους Αντίπαξους, όπου εκτός από τις υπέροχες φωτογραφίες με τα σμαραγδένια νερά, τους περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Τα σκουπίδια που υπήρχαν στην παραλία στην οποία σταμάτησαν, δεν τους άφησαν ασυγκίνητους και «σήκωσαν τα μανίκια». Σύσσωμη η οικογένεια πήρε μαύρες σακούλες και καθάρισε όλη την παραλία. 

Τις φωτογαρφίες ανέβασε στο Instagram η 17χρονη κόρη του Willow, η οποία έγραψε μεταξύ άλλων: 

 

 

 

Το να είμαι τόσο μακριά από αυτό που θεωρείται «μολυσμένη πρωτεύουσα», δεν αντέχω να βλέπω αυτές τις όμορφες παραλίες στην Ελλάδα γεμάτες με σκουπίδια. Είδα νεκρούς γλάρους, να έχουν πνιγεί από λωρίδες πλαστικού και άλλα μη βιοδιασπώμενα υλικά.

Μπορούν ακόμη και να πεθάνουν από την κατανάλωση ψαριών που έχουν καταπιεί αυτές τις λωρίδες. 4 υπέροχοι άνθρωποι συνόδευσαν εμένα και τη μαμά μου και μαζέψαμε 22 σακούλες σκουπιδιών γεμάτες πλαστικά και σκουπίδια από τις τρεις μικρές παραλίες στους Αντίπαξους.  

Οταν βλέπουμε αυτά τα πράγματα στην τηλεόραση ή κινητά μάς φαίνονται πολύ μακριά για κάποιο λόγο, αλλά όταν είναι ακριβώς μπροστά μας αισθανόμαστε σαν να είναι ανθρωπιστική ευθύνη να κάνουμε ό, τι μπορούμε, δεν έχει σημασία πόσο μικρή είναι η δράση. 

Αν όλοι αρχίσουμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό, μπορούμε σταδιακά να κάνουμε τη διαφορά. Ας ελπίσουμε ότι σήμερα ήμασταν σε θέση να επιμηκύνουμε και να διατηρήσουμε την ομορφιά και την ύπαρξη της ζωής στη θάλασσα.

 

 

 

This is not an optical illusion / this is <scary> #daddylonglegs

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ≠GWEELOS≠ (@willowsmith) στις Ιούν 21, 2017, 11:49πμ PDT