mirror.co.uk
mirror.co.uk
26|06|2017 10:34
SHARE
ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτή η γυναίκα έμεινε παράλυτη εξαιτίας πονοκεφάλου κατά τη διάρκεια του σεξ


Μπορεί ένας πονοκέφαλος να γίνει η αιτία να μείνετε παράλυτη; Αυτό που συνέβη στην Lucinda Allen είναι από αυτές τις ιστορίες  οι οποίες κάνουν μάτια να ανοίγουν διάπλατα από το σοκ. Αλλά και από αυτές που, τελικά, μπορεί να σάς θορυβήσουν και να αποδειχτούν σωτήριες αν τυχόν βιώσετε παρόμοιο περιστατικό. 

Όλοι έχουμε νιώσει πονοκέφαλο. Ο πονοκέφαλος, όμως, που μπορεί να νιώσουμε κατά τη διάρκεια ή μετά το σεξ μπορεί να μην είναι τόσο αθώος όσο πιστεύουμε. Τουλάχιστον αυτό αποδεικνύει η ασυνήθιστη πλην τραγική ιστορία της Lucinda Allen από το Stourbridge της Αγγλίας.

Η 43χρονη βρετανίδα τα τελευταία 5 χρόνια είναι καθηλωμένη σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Όπως ισχυρίζεται, ένας ισχυρός πονοκέφαλος κατά τη διάρκεια του σεξ, και συγκεκριμένα αφού είχε έρθει σε οργασμό, ήταν η αιτία να παραλύσει η αριστερή πλευρά του σώματός της. Εκείνη την περίοδο, μάλιστα, ήταν έγκυος. 

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και στη διάρκεια της διαδρομής υπέστη εγκαφαλικό και άρχισε να χάνει την ομιλία της. Εκεί, αφού την έθεσαν σε κατάσταση κόματος και υποβλήθηκε σε χειρουργείο στο οποίο οι γιατροί τής έκαναν κρανιοτομή για να απελευθερώσουν την πίεση από τον εγκέφαλο της. Έξι ημέρες αργότερα, ξύπνησε από το κώμα χωρίς να μπορεί να κινήσει την αριστερή της πλευρά. Το ευτυχές ήταν ότι η υγεία του εμβρύου δεν είχε επηρεαστεί και έτσι τρεις μήνες αργότερα γεννήθηκε με καισαρική τομή.  

mirror.co.uk
mirror.co.uk

«Κανείς δεν μιλάει για τον πονοκέφαλο μετά τον οργασμό», είπε στη βρετανική MIrror. «Κατανοητό, αλλά και πάλι θα ήθελα να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο για να γνωρίζουν όλοι ότι ένας, κατά τ' άλλα, απλός πονοκέφαλος, μπορεί να είναι προειδοποιητικό σημάδι», λέει η Lucinda η οποία θεωρεί ότι το συγκεκριμένο γεγονός της έχει στερήσει όχι μόνο ένα τεράστιο κομμάτι του εαυτού της και την καριέρα της. Έχει στερήσει και από την κόρη της, Marri Alice, την ευκαιρία να έχει αδέρφια. 
«Είχα συχνά πονοκεφάλους κατά τη διάρκεια του σεξ. Η αίσθηση ήταν σαν να παγώνει ο εγκέφαλος μου, πράγμα αρκετά επώδυνο, αλλά -ευτυχώς- όχι μεγάλο σε διάρκεια. Εκείνη τη φορά όμως, δεν ανακουφιζόταν με τίποτα», δήλωσε επίσης η Lucinda. 

Μετά το πρώτο εγκεφαλικό, ακολούθησαν άλλα τέσσερα. Οι γιατροί πιστεύουν ότι πίσω από όλα αυτά κρύβεται μια εκ γενετής ανωμαλία σε ένα αιμοφόρο αγγείο η οποία είναι και αυτή που προκαλούσε τους πονοκεφάλους μετά την οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ. Οι πονοκέφαλοι μετά το σεξ πιστεύεται ότι προκαλούνται από μια διαρροή του υγρού του νωτιαίου μυελού από το κρανίο στην σπονδυλική στήλη. Ο νευροχειρουργός της Lucinda, Alessandro Paluzzi, δήλωσε ότι η κατάστασή της ήταν ασυνήθιστη και προκλήθηκε από εσωτερική αιμορραγία. 

Τι λένε όμως οι νευρολόγοι; Ειδικοί σε θέματα νευρολογικών κρίσεων πιστεύουν ότι ο πονοκέφαλος που συνδέεται με τη σεξουαλική δραστηρίοτητα μπορεί να προκληθεί από την αυξημένη πίεση που δημιουργείται λόγω της προσπάθειας που καταβάλει ο οργανισμός εκέινη τη στιγμή. 

«Αυτό που μου συνέβη, μού άλλαξε τη ζωή, αλλά όχι μόνο προς το κακό. Με επηρέασε και θετικά, αφού έμαθα να εκτιμώ την κάθε στιγμή και να καταλάβω πως είναι η πραγματική αγάπη αφού έχω την αμέριστη υποστήριξη της οικογένειας και των φίλων μου». Η ίδια ελπίζει ότι η θεραπεία με βλαστοκύτταρα μπορεί κάποια μέρα να την βοηθήσει να ανακτήσει την κίνησή της, αλλά, εν τω μεταξύ, θέλει να μιλήσει δημόσια για την ιστορία της ώστε να γνωστοποιήσει στον κόσμο τα πιθανά προειδοποιητικά σημάδια των πονοκεφάλων κατά τη διάρκεια του σεξ.