Ζευγάρι έχασε 262 κιλά ακολουθώντας μια extreme δίαιτα  | 0 bovary.gr
Ζευγάρι έχασε 262 κιλά ακολουθώντας μια extreme δίαιτα | 0 bovary.gr
26|06|2017 18:00
SHARE
H ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΙΝΕ VIRAL

Ζευγάρι έχασε 262 κιλά ακολουθώντας μια extreme δίαιτα


Πολλά ενώνουν τον Ronnie και την Andrea. Πέρα από έναν γάμο που έγινε στις αρχές Μαΐου, οι δύο τους κατάφεραν να υλοποιήσουν έναν κοινό στόχο: να χάσουν κιλά. Πολλά κιλά.

O Ronnie Brower και η Αndrea Masella από τη Νέα Υόρκη γνωρίστηκαν σε γυμναστήριο το 2015 και οι δρόμοι τους διασταυρώθηκαν όταν και οι δύο βρίσκονταν στην ίδια φάση: να αλλάξουν τον εαυτό τους και να απαλλαγούν από το περιττό βάρος. Ο Ronnie είχε στόχο να χάσει πάνω από 200 κιλά ενώ η Αndrea περίπου 54.

«Η γυναίκα μου προπονούσε την Andrea και παρατήρησε τους δυο τους να κοιτάζονται μια μέρα στο γυμναστήριο» αναφέρει ο ιδιοκτήτης του Mission Fitness -του γυμναστηρίου όπου γνωρίστηκε το ζευγάρι- στο Global News. Δύο χρόνια μετά το ζευγάρι έχει καταφέρει αθροιστικά να χάσει περίπου 262 κιλά.

Η διαδρομή του Ronnie για να χάσει βάρος ξεκίνησε το 2013, όταν στα 28 του χρόνια ο γιατρός του, του είπε ότι αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς θα έχει πρόωρο θάνατο. Μέχρι τότε ο Ronnie δεν μπορούσε να κάνει εύκολα απλά πράγματα της καθημερινότητας όπως πχ. Να δέσει μόνος του τα κορδόνια του. Ηταν απόλυτα εξαρτημένος από την οικογένειά του.

 

Η Andrea δήλωσε χαρακτηριστικά στο People: «Το μόνο που κάναμε ήταν να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον».

 

Η υποστήριξη του ενός συντρόφου στον άλλον ήταν το κλειδί της επιτυχίας. To ζευγάρι ακολούθησε μια αρκετά αυστηρή δίαιτα, με αρκετούς περιορισμούς: την κετογονική δίατα. Το πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείται περιορίζει κατά πολύ την κατανάλωση υδατανθράκων και πρωτεινών και δίνεται έμφαση σε λιπαρές τροφές. Σκοπός της δίαιτας αυτής είναι η χρήση του λίπους σαν κύριο καύσιμο για τον οργανισμό, αντί της γλυκόζης.

Η κετογονική δίαιτα βασίζεται κυρίως στην κατανάλωση τροφών πλούσιων σε καλά λιπαρά (μονοακόρεστα, πολυακόρεστα), όπως πχ. ελαιόλαδο, αβοκάντο, ξηρούς καρπούς, ταχίνι, λιπαρά ψάρια. Απαγορευτικές τροφές της κετογονικής δίαιτας είναι τα γλυκά, η ζάχαρη, το μέλι, τα όσπρια, τα δημητριακά, το ψωμί, το ρύζι, τα ζυμαρικά, τα αμυλούχα λαχανικά και πολλά φρούτα.

Στην προσπάθειά τους, ο Ronnie και η Andrea είχαν συνοδοιπόρους personal trainers που βοήθησαν στην υλοποίηση του στόχου τους.

H υγιεινή διατροφή και η γυμναστική παραμένει προτεραιότητα στην καθημερινότητά τους.