Ο Ryan Reynolds αποκάλυψε πώς έσωσε τη ζωή του ανιψιού του  | 0 bovary.gr
Ο Ryan Reynolds αποκάλυψε πώς έσωσε τη ζωή του ανιψιού του | 0 bovary.gr
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ

Ο Ryan Reynolds αποκάλυψε πώς έσωσε τη ζωή του ανιψιού του


Με μια δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Ryan Reynolds μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους ένα γεγονός που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση των followers του.

«Πριν από ένα χρόνο έκανα μαθήματα CPR με τον Ερυθρο Σταυρό και κατέληξα να σώσω την ζωή του ανιψιού μου γιατί ήμουν ο μόνος που ήξερα πώς να δώσω τις πρώτες βοήθειες. Χθες έκανα ξανά μαθήματα και επικεντρώθηκα στον τρόπο που μπορεί κάποιος να σώσει ένα παιδί. Χρειάζονται μόνο λίγες ώρες και όλη αυτή η διαδικασία είναι διασκεδαστική».

Τα μαθήματα CPR (Cardiopulmonary resuscitation), μαθήματα καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης που είχε κάνει ο ηθοποιός απεδείχθησαν σωτήρια για την ζωή του ανιψιού του. Η καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση αποτελείται από δύο ενέργειες: τις εμφυσήσεις διάσωσης (μια διαδικασία που βοηθά την μεταφορά οξυγόνου στους πνεύμονες) και τις θωρακικές συμπιέσεις (που βοηθούν στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας του αίματος).

 

Παρόμοια δημοσίευση έκανε και η σύζυγος του Ryan Reynolds, Blake Lively στο δικό της λογαριασμό στο Instagram: 

«Προς όλες τις μαμάδες και τους μπαμπάδες εκεί έξω. Εγώ έκανα μαθήματα CPR και εστίασα στο πώς μπορείς να σώσεις τη ζωή παιδιών και βρεφών. Αρκεί μια αναζήτηση στη Google για τα μαθήματα και θα βρείτε αρκετά αποτελέσματα. Όλοι όσοι δεν γνωρίζετε πώς να σώσετε τη ζωή κάποιου, είναι κάτι που σίγουρα θα αγαπήσετε!».