apimages
apimages
ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΚΠΛΗΞΗ

12 αστέρες της μόδας που άλλαξαν το όνομά τους για χάρη της καριέρας τους


Ανήκουν στη λίστα των πιο ταλαντούχων ανθρώπων του κόσμου. Είναι μερικοί από τους παλαιότερους, αλλά και νεότερους αστέρες της βιομηχανίας της μόδας που θαυμάζουμε και λατρεύουμε. Είναι εκείνοι που το ονοματεπώνυμο τους το ξέρουν σίγουρα και οι πέτρες!

Παρόλα αυτά, τα συγκεκριμένα μοντέλα και οι ντιζάινερς δεν κράτησαν τα βαφτιστικά τους ονόματα κατά τη διάρκεια της καριέρας τους.

Μαζί με τις διάφορες αλλαγές που κάνουν επάνω τους προκειμένου να είναι πάντοτε αψεγάδιαστοι, εκθαμβωτικοί και περιζήτητοι οι παρακάτω 12 αστέρες της μόδας επέλεξαν να αλλάξουν τα ονόματα και τα επίθετα με τα οποία μεγάλωσαν, ώστε να είναι πιο εύηχα αλλά και πιο «πιασάρικα» ή να κρύβουν και ένα story πίσω από αυτά.

Ετσι, μπορεί για εμάς (και για εσάς) όπου Τζίτζι να σημαίνει Τζίτζι Χαντίντ, αλλά η δασκάλα στο σχολείο δεν τη «φώναζε» έτσι!

Ας τους δούμε έναν -έναν...

  • Τζίτζι Χαντίντ

Θεωρείται ίσως η βασίλισσα της πασαρέλας τα τελευταία χρόνια, όμως το μοντέλο με το αγαλματένιο κορμί έχει διαφορετικό όνομα στην ταυτότητά του. Στην πραγματικότητα η γυναίκα που το 2015 ονομάστηκε «Μοντέλο της Χρονιάς από το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας και προστέθηκε στη λίστα με τα «αγγελάκια» της Victoria’s Secret λέγεται Τζέλενα Νούρα Χαντίντ.

apimages
apimages
  • Αλεξάντερ ΜακΚουίν

Ο αγαπημένος Αγγλος  σχεδιαστής μόδας και ράφτης με τις πρωτοποριακές και εκκεντρικές του δημιουργίες, που κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη δεκάδων αστέρων του Χόλιγουντ, λεγόταν Αλεξάντερ Λι ΜακΚουίν.

apimages
apimages
  • Σίντι Κρόφορντ

Το 1995 το περιοδικό Forbes την ονόμασε το πιο ακριβοπληρωμένο μοντέλο στον πλανήτη και είναι ένα από τα διασημότερα μοντέλα του πλανήτη. Οσο για το αληθινό της όνομα; Σύνθια Αν Κρόφορντ.

apimages
apimages
  • Jimmy Choo

Ενας από τους πιο διάσημους σχεδιαστές χειροποίητων παπουτσιών στον κόσμο, που αγαπήθηκε από εκατοντάδες γυναίκες. Γεννήθηκε στη Penang της Μαλαισίας, έφτιαξε τα πρώτα του παπούτσια στα έντεκα του χρόνια και τότε ήταν ο μικρός  Jimmy Choo Yeang Keat.

  • Ελ Μακφέρσον

Γεννήθηκε στο Σίδνεϋ και στα 22 της είχε αναγνωριστεί ως ένα από τα ωραιότερα μοντέλα του κόσμου και έγινε γνωστή με το ψευδώνυμο «Το κορμί» εξαιτίας των απίστευτα τέλειων αναλογιών της. Το πραγματικό όνομα της καλλονής είναι όμως Eleanor Nancy Gow.

apimages
apimages
  • Τζόαν Σμολς

Ενα από τα ακριβοπληρωμένα μοντέλα της Victoria’s Secret, ένα από τα αγγελάκια που κάνουν θραύση στον αντρικό πληθυσμό όμως το πραγματικό της όνομα είναι Τζόαν Σμολς Ροντρίγκεζ.

apimages
apimages
  • Karl Lagerfeld

Ο εκκεντρικός Γερμανός σχεδιαστής και φωτογράφος το 1933 αποφάσισε να αλλάξει το επίθετό του αλλάζοντας ένα μόνο γράμμα. Ετσι ενώ το πραγματικό του ήταν Lagerfeldt, αφαίρεσε το «t» και έμεινε στη βιομηχανία της μόδας ως Karl Lagerfeld.

apimages
apimages
  • Michael Kors

Ο Αμερικανός σχεδιαστής κατάφερε να κερδίσει μια θέση στο χώρο της μόδας και της υψηλής ραπτικής, κάνοντας την πολυτέλεια απόλυτα προσιτή για όλες τις γυναίκες. Το πραγματικό του όνομα; Karl Andersen, Jr.

  • Oscar De La Renta

Κορυφαία προσωπικότητα και σχεδιαστής μόδας παγκοσμίως. Η πρώτη φορά που εργάστηκε στον τομέα αυτόν ήταν σαν μαθητευόμενος στον Οίκο Cristobal Balenciaga. Εγινε όμως παγκοσμίως  γνωστός τη δεκαετία του ‘60 ως ένας από τους couturiers που έντυσε την  Τζ. Κένεντι. Το πραγματικό του όνομα; Óscar Arístides Renta Fiallo.

apimages
apimages
  • Ralph Lauren

Τον γνωρίζουμε χάρη στο σήμα της εταιρείας του, τον πασίγνωστο αναβάτη του πόλο, όμως το αληθινό όνομα του σχεδιαστή πίσω από αυτό το brand είναι Ralph Lifshitz.

apimages
apimages
  • Yves Saint-Laurent

Ενας από τους κορυφαίους σχεδιαστές μόδας του 20ού αιώνα με μια ζωή πολυτάραχη. Με το ταλέντο του κατάφερε να αφήσει τη σφραγίδα του στην υψηλή ραπτική, αλλά και την καθημερινή ένδυση. Το πραγματικό όνομα του Γάλλου μόδιστρου ήταν όμως Yves Henri Donat Matthieu-Saint-Laurent.

apimages
apimages
  • Εριν Χέδερτον

Ο ξανθός άγγελος της Voctoria's Secret και πρώην κορίτσι του Λεονάρντο Ντι Κάπριο, που κολάζει σε κάθε της εμφάνιση, ήταν γνωστή πριν από την καριέρα στο μόντελινγκ με το όνομα Εριν Χέδερ Μπάμπλεϊ.

apimages
apimages