apimages
apimages
ΕΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΙΣΙΝΑ

Πρώην μπασκετμπολίστρια από τη Ρωσία διεκδικεί τον τίτλο του ψηλότερου μοντέλου στον κόσμο -Πιάνει ταβάνι!


Το ιδανικό ύψος γίνεται συχνά αντικείμενο συζήτησης στις παρέες των γυναικών. Είναι ένα από εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν την άριστη αναλογία σώματος, την οποία ονειρευόμαστε από μικρή ηλικία, επειδή όμως δεν είμαστε και τόσο προικισμένες όλες από τη φύση μας με πολλούς πόντους, προσπαθούμε να το διορθώσουμε με όλα τα διαθέσιμα μέσα, τόσο με ενδυματολογικά τρικ, όσο και με τα κατάλληλα τακούνια.

Δεν θα λέγαμε όμως ότι ισχύει για όλες τις γυναίκες και αυτό, γιατί υπάρχουν κάποιες που αν σταθούν όρθιες πιθανότατα να «πιάσουν» ταβάνι.

Και όχι, δεν μιλάμε για τα σούπερμοντελ που περπατούν με καμάρι στις διεθνείς πασαρέλες οίκων υψηλής ραπτικής, αλλά για εκείνες που ασχολούνται με τον αθλητισμό και τα δεκάδες jump shots (μαζί και με τα γονίδια) τις βοήθησαν να πάρουν μπόι.

Οπως ακριβώς συνέβη και με την Εκατερίνα Λισίνα, που θεωρείται η ψηλότερη γυναίκα της Ρωσίας, με ύψος περίπου 2.06.

apimages
apimages

Η 29χρονη είναι πρώην παίκτρια του μπάσκετ και Ολυμπιονίκης και τώρα επιχειρεί να «γράψει» το δικό της ρεκόρ ως το «ψηλότερο μοντέλο στον κόσμο», αλλά και τα «μακρύτερα πόδια στον κόσμο».

«Το ρεκόρ ανήκει αυτή τη στιγμή στην Αμαζον Ιβ που έχει ύψος 2.02, το οποίο είναι μικρότερο από το δικό μου», είπε χαρακτηριστικά η Εκατερίνα και συμπλήρωσε ότι πιστεύει πολύ στο να αναδειχθεί και η γυναίκα με τα μακρύτερα πόδια στον κόσμο, αφού αυτά φτάνουν περίπου στις 52.4 ίντσες (133 εκατοστά) και ξεπερνούν το υπάρχον ρεκόρ.

Facebook /Ekaterina Lisina
Facebook /Ekaterina Lisina

Το εντυπωσιακό ύψος της Εκατερίνα έχει κερδίσει το θαυμασμό ανθρώπων από όλο τον κόσμο - πολλοί από τους οποίους είναι άντρες που προτιμούν τις γυναίκες «Αμαζόνες» ή τις γυναίκες με μεγάλα πόδια.

Και μιας και το αναφέραμε, η 29χρονη φοράει παπούτσια που δεν είναι ούτε 41 ούτε 41 νούμερο, αλλά 47 και έχει επισήμως αναδειχθεί ως το μεγαλύτερο γυναικείο πόδι στη Ρωσία!

«Πραγματικά απολαμβάνω την προσοχή των άλλων και ελπίζω ότι μετά την κατάκτηση του τίτλου, θα έχω ακόμα περισσότερη. Πιστεύω, πως τα μακριά μου πόδια μπορούν οπωσδήποτε να με βοηθήσουν στην καριέρα μου στο μόντελινγκ μιας και δεν υπάρχουν τόσα πολλά μοντέλα με τόσο μακριά πόδια. Ηθελα να γίνω μοντέλο από τα 16 μου αλλά τότε ήταν που ξεκίνησα να ασχολούμαι επαγγελματικά με το μπάσκετ. Επρεπε να διαλέξω ανάμεσα στα δύο επαγγέλματα, αλλά με στο μπάσκετ είχα ταλέντο.»

Η Εκατερίνα Λισίνα έχει παίξει σε διάφορες ομάδες της Ρωσικής Premier League, συμπεριλαμβανομένων των CSKA Moscow και Dynamo Kursk, ενώ έχει εκπροσωπήσει τη Ρωσία το 2008 στους Ολυμπιακούς αγώνες όπου η ομάδα της κέρδισε το χάλκινο.

Το 2014 η καριέρα της στο μπάσκετ έληξε.

Ως προς τα γονίδια αυτά τα πήρε από τον πατέρα της (ύψος 1.98) και τη μητέρα της (ύψος 1.88), ενώ ο αδερφός της που είναι το ίδιο ψηλός, σύμφωνα με την Daily Mail, υποστηρίζει, ότι η αδερφή του δεχόταν πειράγματα αλλά και μπούλινγκ στο σχολείο για το ύψος της.