DailyMail/SethBaines
DailyMail/SethBaines
05|07|2017 21:16
SHARE
ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ ΤΩΝ 147 ΧΡΟΝΩΝ

Αυτή η νύφη κατάφερε να ξαναβρεί το νυφικό της προ-προγιαγιάς της χάρη στο Facebook


 Τι θα κάνατε αν βρίσκατε το πανέμορφο νυφικό που είχε ράψει και φορέσει η προ-προ γιαγιά σας γύρω στο 1870, το φορούσατε και μετά, εχμμμ, το χάνατε;

Όταν η Tess Newall ανακοίνωσε στη γιαγιά της ότι θα παντρευόταν, εκείνη της αποκάλυψε ότι είχε φυλάξει το νυφικό που είχε φορέσει η δική της μητέρα στο γάμο της. Με αυτό τον τρόπο, της έδινε την ευκαιρία να φορέσει ένα νυφικό που είχε ραφτεί και φορεθεί πρώτη φορά το 1870. 

Όπως μπορείτε να δείτε πρόκειται για ένα κομμάτι που μέσα από την παραδοσιακή του σύνθεση από χειροποίητη δαντέλα και απλικέ λουλούδια από μεταξωτές κορδέλες αναδύεται η διαχρονικότητα του. Ένα κυριολεκτικά vintage φόρεμα που, φορώντας το, θα έφερνε την παράδοση και το στιλ του 19ου αιώνα στο σήμερα. Σκοπός της μάλιστα ήταν να το φυλάξει και να το συντηρήσει για να φορεθεί και από τις επόμενες γενιές.    

Συνήθως τόσο παλιά φορέματα, δύσκολα προσαρμόζονται στο στιλ, στο γούστο και στις αναλογίες μιας σύγχρονης γυναίκας. Το συγκεκριμένο όμως είχε παραμυθένιο σχέδιο και, με μικρές αλλαγές που έκανε η Tess στο μέγεθός του, κατάφερε να το φέρει στα μέτρα της.  

«Το συγκεκριμένο φόρεμα έκανε τη μέρα του γάμου μου με το σύζυγο μου ακόμα πιο ξεχωριστή. Ένιωθα απίστευτα ενθουσιασμένη και ευγνώμων που μπορούσα να φοράω ένα οικογενειακό κειμήλιο», δήλωσε στη βρετανική Daily Mail. 

Μέχρι που το έχασε. 

Η αρχή (του κακού) έγινε όταν η Tess αποφάσισε να δώσει το νυφικό σε ένα καθαριστήριο στο Εδιμβούργο μαζί με σφραγίδα έγκρισης από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας για υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. 

Όταν ο πατέρας της πήγε για να το παραλάβει παρατήρησε ότι το μαγαζί ήταν κλειστό ενώ στην πόρτα του υπήρχε μια ανακοίνωση που έλεγε ότι είχε γίνει κατάσχεση της εταιρείας. 

Φοβούμενη ότι το φόρεμα είχε πουληθεί μαζί με όλα τα υπάρχοντα του καθαριστηρίου και νιώθοντας υπεύθυνη για τη διακοπή μιας παράδοσης εκατοντάδων χρόνων, αποφάσισε να κάνει έκκληση βοήθειας με όποιο τρόπο μπορούσε. Κι έτσι, αποφάσισε να κάνει έκκληση βοήθειας ακόμα και στο Facebook. Όντως η κίνηση αποδείχθηκε ευφυέστατη. 

 

 

 

 
Στο ποστ που ανάρτησε έβαλε μια φωτογραφία από το γάμο της και παρακαλούσε όποιον έχει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το νυφικό να επικοινωνήσει μαζί της.

Η ανάρτηση είχε τεράστια απήχηση και μοιράστηκε τόσες φορές (περίπου 9.000 shares) που τελικά έφτασε να περάσει και από το timeline του ιδιοκτήτη του καθαριστηρίου. Εκείνος, χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρος ότι όντως πρόκειται για το συγκεκριμένο φόρεμα, αποφάσισε να επικοινωνήσει με την οικογένεια. Όταν μίλησε με την Τess της είπε ότι στο υπόγειο του μαγαζιού υπάρχει ένας σωρός από δαντέλα, αλλά ότι δεν ήταν απόλυτα σίγουρος ότι πρόκειται για φόρεμα. Ευτυχώς, επρόκειτο. 


Με αυτό τον τρόπο, το νυφικό επέστρεψε στην οικογένεια και κάπως έτσι «ακόμα περισσότερες αναμνήσεις θα υφανθούν πάνω στα τούλια αυτού του φορέματος», όπως έγραψε και η ίδια η Τess στο ποστ της.