Instagram/raindovemodel
Instagram/raindovemodel
RAINDOVE

Το άφυλο μοντέλο που κατέκτησε το χώρο της μόδας και ως γυναίκα και ως άντρας


Το όνομα της μοιάζει με φράση από ποίημα του Πάμπλο Νερούδα, αλλά ίσως να είναι το μόνο στοιχείο πάνω της που θα μπορούσε να ταυτιστεί με κάτι άλλο. Γιατί, κατά τ’ άλλα, η Rain Dove είναι  διαφορετική σε σχέση με ό,τι έχετε δει μέχρι τώρα. 


Όχι, δεν πρόκειται για κάποια transgender αν εκεί πήγε αυθόρμητα το μυαλό σας. Πρόκειται για μια γυναίκα η οποία, απλώς, έχει έντονα αντρικά χαρακτηριστικά. Κι αν αυτό για μια άλλη γυναίκα θα μπορούσε να είναι λόγος από το να νιώθει ανασφάλειες ή θεωρεί τον εαυτό της ανεπαρκή μέχρι να να βουλιάζει στην αυτοτιμωρία και την αυτολύπηση (γιατί έχουμε δει παραδείγματα που αντιστοιχούν σε όλες τις καταστάσεις), εκείνη αποφάσισε να το αγκαλιάσει, να το κάνει προτέρημα και να λάμψει μέσα από αυτό και να χρησιμοποιήσει την διαφορετικότητα της για να καταρρίψει τα στερεότυπα και «δικτατορία» των δύο φύλων.

 

 

Σήμερα, δουλεύει ως μοντέλο τόσο για γυναικείες συλλογές και επιδείξεις μόδας, όσο και για αντρικές και είναι ένα από τα πιο hot ονόματα στο χώρο του μόντελινγκ. Όπως μπορούμε να διαβάσουμε στο bio της στο Instagram, η ίδια θεωρεί ότι εκπροσωπεί τον άνθρωπο και όχι κάποιο συγκεκριμένο φύλο τόσο στο χώρο της μόδας, όσο και του κινηματογράφου αλλά και του ακτιβισμού. 

 

 

Μάλιστα, με ένα πρόχειρο scroll down θα δείτε ότι ανεβάζει πολύ συχνά φωτογραφίες με τις οποίες προωθεί την διττή της φύση, βάζοντας στο ένα κάδρο τον εαυτό της ως γυναίκα και στο άλλο τον εαυτό της ως άντρα. Αν θέλετε τη γνώμη μου, και οι δύο της εκδοχές, είναι υπέροχες. 

 


 

 

 

 

 

 

H Rain Dove, που φτάνει το 1,85 σε ύψος, όπως έχει δηλώσει, δεν την νοιάζει τι φύλο πιστεύει ο κόσμος ότι είναι ή εκπροσωπεί. «Αδιαφορώ για τι πιστεύουν ότι έχω ανάμεσα στα πόδια μου. Όλος αυτός ο διαχωρισμός με τα φύλα δεν υπάρχει. Είναι ένα κοινωνικό «κατασκεύασμα» της κοινωνίας στην οποία ζούμε και εσύ πρέπει να ταιριάξεις σε αυτό», έχει δηλώσει. 

Μάλιστα, πολύ συχνά χρησιμοποιεί το «βήμα» της για να ευαισθητοποιήσει και για κοινωνικά θέματα, από τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας μέχρι τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των άστεγων. H ίδια έχει μιλήσει ανοιχτά για τις σεξουαλικές της προτιμήσεις οι οποίες κλίνουν στο γυναικείο φύλο και έχει δημοσιοποιήσει τη σχέση της με το κορίτσι της, Sierra Jiminez η οποία είναι δημοσιογράφος. 

 

 

 

 

 


Η ιστορία της γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα διαβάζοντας ότι ξεκίνησε το μόντελινγκ αφού έχασε ένα στοίχημα για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και το «τίμημα» για τον χαμένο ήταν να πάει σε ένα κάστινγκ. 

 

Η βιομηχανία της μόδας η οποία έχει και από την πλευρά έχει αρχίσει να επαναπροσδιορίζει την άποψη της για την αντικειμενική ομορφιά και προωθεί μοντέλα που ξεφεύγουν από τα πρότυπα της κλασικής ομορφιάς, δεν ήθελε και πολύ.  

Έτσι, τρεις μήνες αργότερα, η Rain Dove έκλεισε την πρώτη της δουλειά με τον οίκο Calvin Klein, μια συμφωνία που αποδείχθηκε καταλύτης αφού από εκείνη τη στιγμή και μετά, οι προτάσεις έπεφταν βροχή.
Άρχισε να φωτογραφίζεται για περιοδικά μόδας με άρθρα που αποθεώνουν τη διαφορετικότητα της, να κλείνει συμφωνίες με οίκους μόδας και να κάνει τα πρώτα της βήματα στα fashion shows τους και το 2015 και στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης (και ως άντρας και ως γυναίκα) ενώ αυτή την στιγμή το όνομά της υπάρχει σε κάθε άρθρο που μιλάει για «μοντέλα που επαναπροσδιορίζουν τα πρότυπα ομορφιάς». Πρόσφατα μάλιστα έγινε και ένα από τα πρόσωπα σε καμπάνια της εταιρείας Dove η οποία είναι γνωστή για την τάση της να προωθεί τη διαφορετικότητα. 

 

 

Η Rain Dove δηλώνει άφυλη. «Δεν είμαι ούτε αγόρι, ούτε κορίτσι» λέει. «Το σώμα μου έχει συγκεκριμένους μηχανισμούς και σημεία που μπορεί να γίνουν στόχος αντικειμενικοποίησης, αλλά για μένα είναι απλώς το μέσο για να επικοινωνώ με τους ανθρώπους γύρω μου. Δεν καθορίζει την προσωπικότητα μου», έχει δηλώσει σε παλαιότερη της συνέντευξη το ανδρόγυνο μοντέλο. 

 

 

Ο στόχος της για το μέλλον; Να γίνει βαρετή. Ναι, καλά διαβάσατε. Η Rain Dove δεν επιθυμεί τίποτα άλλο παρά να καταφέρει να ζει σε μια κοινωνία όπου άνθρωποι σαν κι εκείνη δε θα προξενούν κανένα ενδιαφέρον. 
«Θέλω να γίνω βαρετή. Θα ήθελα άνθρωποι σαν κι εμένα να μη σοκάρουν με την παρουσία τους. Θέλω οι άνθρωποι να γυρνούν για να με κοιτάζουν επειδή φοράω ωραίο φόρεμα, όχι επειδή θα σκέφτονται “Ωχ, ένας άντρας με φόρεμα”. Αυτό θέλω».