Το Facebook μπλόκαρε αυτό το ποστ Κύπριας ηθοποιού στο οποίο θηλάζει τον γιο της | 0 bovary.gr
Το Facebook μπλόκαρε αυτό το ποστ Κύπριας ηθοποιού στο οποίο θηλάζει τον γιο της | 0 bovary.gr
18|07|2017 11:56
SHARE
ΣΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Το Facebook μπλόκαρε αυτό το ποστ Κύπριας ηθοποιού στο οποίο θηλάζει τον γιο της


Μια φωτογραφία που ανέβασε την Κυριακή το απόγευμα στο Instagram η Κύπρια Μέλανη Στέλιου να θηλάζει τον πέντε μηνών γιο της δημόσια, αλλά και διακριτικά, στο αεροδρόμιο Λάρνακας, προκάλεσε κύματα διαμαρτυρίας από αντιφρονούντες (όπως και κύματα συμπαράστασης), από άντρες και γυναίκες που την κατηγορούσαν λίγο πολύ για προσβολή δημόσιας αιδούς.

Τα μηνύματα ποικίλαν από σεξιστικά (των αντρών) μέχρι περίπου μισογυνικά των γυναικών, που την προέτρεπαν να καλύψει το στήθος όσο θηλάζει.

Κάποιος από αυτούς προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω και έκανε report στο Facebook (όπου επίσης ανέβηκε) τη φωτογραφία, με αποτέλεσμα να κατέβει αυτόμα προσωρινά από τη δημόσια θέα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μέχρι να εξεταστεί τι ακριβώς περιέχει.

Το Facebook έχει δεδηλωμένη πολιτική υπέρ του θηλασμού και επιτρέπει τις φωτογραφίες γυναικών που θηλάζουν, επομένως η φωτογραφία αναμένεται σύντομα να επανεμφανιστεί σε όλους τους χρήστες που έχουν πρόσβαση στο προφίλ της κ. Στέλιου, αναφέρει το κυπριακό site politis.com.cy.

 

 

«Κάποιος έκανε report το ποστ με το δικαίωμά μου να θηλάζζω δημόσια το γιο μου. Και το Facebook, το έκανε block. Πριν από μερικά χρόνια έκανα μια γυμνή φωτογράφηση για την Ευαισθητοποίηση του κοινού όσον αφορά το AIDS και κανείς δεν αντέδρασε αρνητικά στη θέα μιας γυμνής γυναίκας. Ο θηλασμός είναι προσβολή; Μήπως αυτό σας προσβάλλει»; έγραψε η Κύπρια στο λογαριασμό της στο Facebook ανεβάζοντας την παρακάτω εικόνα.

 

 

Ενώ αμέσως μετά πόσταρε και μια φωτογραφία του Μαρκ Ζούκεμπεργκ με μια ακτιβίστρια, η οποία θηλάζει την κόρη της.