Από τα φλαμίνγκος στη «Στάλα» της Μόνικα -Το ξέσπασμα της Αντιγόνης Πάντα Χαρβά στο Facebook | 0 bovary.gr
Από τα φλαμίνγκος στη «Στάλα» της Μόνικα -Το ξέσπασμα της Αντιγόνης Πάντα Χαρβά στο Facebook | 0 bovary.gr
H ANΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

Από τα φλαμίνγκος στη «Στάλα» της Μόνικα -Το ξέσπασμα της Αντιγόνης Πάντα Χαρβά στο Facebook


Facebook: μια «δεξαμενή» διαφορετικών απόψεων που επιτρέπει τη διαφορετικότητα ή ένα «αδηφάγο» κοινωνικό μέσο δικτύωσης που δεν την συγχωρεί;

Μια ανάρτηση της δημοσιογράφου Αντιγόνης Πάντα Χαρβά θέτει ακριβώς αυτόν τον προβληματισμό.

Η «Μάντισσα» της Μαρίνας Σάττι, η «Στάλα» της Μόνικα, η συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου, τα ροζ φουσκωτά φλαμίνγκος, οι Linkin Park, η Μύκονος, οι συναυλίες στο Hρώδειο μπήκαν στο μικροσκόπιο των χρηστών του Facebook το τελευταίο διάστημα.

Ομως, σε πολλές περιπτώσεις η κάθε διαφορετική άποψη που εκφράστηκε γι’αυτά άνοιξε σε πολλές περιπτώσεις «εμφύλιους» πολέμους μεταξύ των χρηστών με πυρά τις αντικρουόμενες απόψεις τους.

«Η φάση στο ελληνικό ίντερνετ μοιάζει πλέον με videogame που θα μπορούσε να έχει άνετα τον τίτλο: Greek Civil Net War» αναφέρει η δημοσιογράφος στην ανάρτησή της που έγινε viral.

Διαβάστε τι έγραψε:

«Πράγματα που μαθαίνει κανείς στο μικρόκοσμο-καθρέφτη της ελληνικής κοινωνίας που ονομάζεται Facebook: Αν κάτι σου αρέσει και το εκφράσεις δημόσια, οι απ' εδώ σε βγάζουν μαλάκα. Αν κάτι ΔΕΝ σου αρέσει και το εκφράσεις δημόσια, προφανώς και είσαι μαλάκας για τους απ' εκεί. Όσο είσαι στον κόσμο σου και πετάς μόνο αστειάκια, τραγουδάκια, καμιά κουλή είδηση που βγάζει γέλιο και χαριτωμένες φωτογραφίες, διατηρώντας απέναντι σε όλα ουδέτερη στάση, είσαι και γαμώ τα παιδιά. Τα έχεις με όλους καλά. Είσαι μάγκας. Αλλά τη στιγμή που θα τολμήσεις να εκφράσεις την άποψή σου για κάτι, είσαι αυτομάτως ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΑΔΕΡΦΑΚΙ ΜΟΥ. Μήπως αυτό το: "αγαπάμε τη διαφορετικότητα" που θυμάστε μόνο όταν θέλετε να το παίξετε ακτιβιστές, να το κάνετε κάποια στιγμή όντως πράξη; Μία ιδέα έριξα. Γιατί άλλο το «δεν μου αρέσει κάτι και δεν ντρέπομαι να το δηλώσω» και άλλο το να πέσω να ξεσκίσω με μίσος κάθε διαφορετική άποψη λες και είναι ο μέγας εχθρός που απειλεί τον πλανήτη. Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Η φάση στο ελληνικό ίντερνετ μοιάζει πλέον με videogame που θα μπορούσε να έχει άνετα τον τίτλο: Greek Civil Net War. Κανένα Game of Thrones. Σε λίγο θα φάτε τις σάρκες σας με τόσο μένος που βγάζετε ΠΟΛΛΟΙ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ, εδώ μέσα. Τι να κάνουμε τώρα; Άλλοι γούσταραν τη Μαρίνα Σάττι άλλοι όχι, σε άλλους άρεσε το νέο τραγούδι της Μόνικας σε άλλους όχι, άλλοι έβρισκαν ενδιαφέρον το Survivor άλλοι όχι, άλλοι ταλαιπωρήθηκαν να μπουν στο Ηρώδειο άλλοι όχι, άλλοι συμπαθούν τον Σαββόπουλο άλλοι όχι, άλλοι τη βρίσκουν επάνω σε φουσκωτά φλαμίνγκοζ άλλοι όχι, άλλοι άκουγαν με τρέλα Linkin Park άλλοι όχι, άλλοι περνούν καλά στη Μύκονο άλλοι όχι.  

That's fuckin' life. Αντιλαμβάνομαι ότι ζούμε μεγάλη γαμωκατάσταση τα τελευταία χρόνια και είμαστε όλοι πιο ξινοί και έκρυθμοι αλλά δεν χρειάζεται να είμαστε μοχθηροί και ετοιμοπόλεμοι. Δεν χρειάζεται να αρπάζουμε τις πέτρες και τα μπαζούκας με το παραμικρό, με το τίποτα. Θα φάμε τη χολή μας στο τέλος. Και δε λέω, κι εγώ μπορεί κάποιες φορές να έχω γίνει πιο έξαλλη απ' όσο πρέπει, δεν με βγάζω απ' έξω, αλλά μήπως ήρθε η ώρα αυτά που κοροϊδεύουμε να αρχίσουμε να ΜΗΝ τα κάνουμε και οι ίδιοι; Μια ιδέα έριξα».