shutterstock
shutterstock
10|08|2017 14:57
SHARE
ΤΖΙΜ ΚΑΡΕΙ

Τζιμ Κάρεϊ -Ο διάσημος κωμικός ζωγραφίζει πίνακες και γίνεται viral στο διαδίκτυο


Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό, όταν διαβάζετε ή ακούτε το όνομα «Τζιμ Κάρεϊ»;

Το πιθανότερο είναι να θυμηθείτε τους ρόλους του σε ταινίες, όπως η ταινία «The Mask» ή το « Dumb and Dumber» ή το «How The Grinch Stole Christmas», που κατάφεραν να τον κάνουν ακόμα πιο αγαπητό στους σινεφίλ και να απογειώσουν την καριέρα του.

Ο Τζιμ Κάρεϊ αν και κατάφερε να εντυπωσιάζει με όλες του τις ικανότητες -χορεύει, τραγουδάει, μιμείται καταπληκτικά- τα τελευταία χρόνια επέλεξε να διατηρήσει χαμηλούς τόνους, να χαθεί από τα φώτα της δημοσιότητας (σε αυτό ρόλο έπαιξαν και κάποιες πολύ σοβαρές προσωπικές καταστάσεις) και να αφιερώσει το χρόνο του σε μια άλλου είδους τέχνη, που μέχρι τώρα δεν γνωρίζαμε ότι αγαπά.

Ο 55χρονος ηθοποιός την τελευταία τριετία ζωγραφίζει και μάλιστα το κάνει εξαιρετικά. Το νέο του πάθος τον οδήγησε στο να μετατρέψει το σπίτι του σε ατελείωτο ατελιέ ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του.

Το ταλέντο του Κάρεϊ στη ζωγραφική αποκαλύφθηκε μέσα από ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ με τίτλο «I Needed Color» ( «Χρειαζόμουν Χρώμα») το οποίο ταξιδεύει το θεατή σε όλη αυτή τη διαδρομή του σταρ ως ζωγράφος. Το 6λεπτο βίντεο δημιουργήθηκε υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Ντέιβιντ Μπούσελ και δημοσιεύθηκε πριν από 3 εβδομάδες στην πλατφόρμα του Vimeo, ενώ κανείς μπορεί παρακαλουθώντας το να καταλάβει πολλά για το τι συμβαίνει στο μυαλό του διάσημου ηθοποιού, όσο η κάμερα τον ακολουθεί.

Ο ίδιος μιλώντας για τη ζωγραφική, το νέο πάθος που τον έχει συνεπάρει, αναφέρει:

«Οταν άρχισα να ασχολούμαι στ’ αλήθεια με την ζωγραφική, έπαθα εμμονή και δεν υπήρχε χώρος για να κινηθώ μέσα στο σπίτι μου. Παντού υπήρχαν πίνακες. Είχαν γίνει μέρος της επίπλωσης. Ετρωγα πάνω τους.»

Οσο για το πώς προέκυψε αυτή η αγάπη του για τα χρώματα και τη ζωγραφική, το πάθος του «γεννήθηκε» μετά από έναν περίπατο στη Νέα Υόρκη, σε έναν πραγματικά βαρύ χειμώνα κατά τον οποίο όπως ο ίδιος εξηγεί ήταν τόσο καταθλιπτικά που χρειαζόταν χρώμα.

Ο ηθοποιός συμπλωρώνει:

«Λατρεύω να είμαι ζωντανός και η τέχνη είναι η απόδειξη αυτού.»

Το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «I Needed Color» με πρωταγωνιστή τον Τζιμ Κάρεϊ έχει ήδη περισσότερα από 2 εκατομμύρια views.