apimages
apimages
15|08|2017 13:01
SHARE
ΕΛΕΝ ΜΙΡΕΝ

Ελεν Μίρεν: «Γιατί με ενοχλεί ο όρος αντιγήρανση»


Αν ένα πράγμα είναι σίγουρο για την Ελεν Μίρεν, είναι ότι δεν φοβάται να πει ξεκάθαρα αυτό που σκέφτεται.

Από τη μόδα, μέχρι τον φεμινισμό και τη σημερινή σκοτεινή σφαίρα της πολιτικής, η διάσημη ηθοποιός δεν διστάζει να βάλει τα θέματα στο τραπέζι. Κάτι που έκανε στην πρόσφατη συνέντευξή της (που συνοδεύτηκε με τη φωτογράφιση στο εξώφυλλο) στο περιοδικό Allure.

Στη συνέντευξη, η οποία διεισδύει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της, η ίδια αποκαλύπτει τις  απόψεις της για το γήρας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Αρχικά η Μίρεν ρωτήθηκε για τη Μελάνια αλλά και την Ιβάνκα Τραμπ και όπως όλοι θα περίμεναν, έδωσε απαντήσεις.

Μιλώντας για το βίντεο όπου η Μελάνια, κυριολεκτικά χαστούκισε το χέρι του Ντόναλντ Τραμπ όταν αυτός της το έτεινε, στο Ισραήλ, η Ελεν Μίρεν είπε: «Κοιτάξτε την μεγάλη Μελ.. εκεί είναι μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο, επειδή κατάφερε να τον απορρίψει».

«Το έκανε μόνο με το χέρι»: “Μη με αγγίζεις. Είμαι Ανατολικοευρωπαία, κι εμείς έχουμε  αυτές τις σκοτεινές ψυχές", είπε η Ελεν Μίρεν στη συνέντευξη μπαίνοντας στο μυαλό της Μελάνια. «Αυτή η σκοτεινή σλοβενική ψυχή πρόκειται να βγει έξω».

ALLURE
ALLURE

Με την αιχμηρή της γλώσσα η διάσημη ηθοποιός σχολίασε και την κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα, η οποία το πρόσφατα κυκλοφόρησε βιβλίο με τίτλο: «Οι γυναίκες που δουλεύουν».

«Η Ιβάνκα παίζει ένα καλό παιχνίδι, αλλά δεν υπάρχει ουσία. Στο βιβλίο της υπάρχει τεράστια άγνοια για τον τρόπο με τον οποίο ζει η πλειοψηφία των γυναικών. Να φανταστείτε λέει ότι «πρέπει να βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας ώστε να κάνετε ένα καλό μασάζ».

Όσο για τον ίδιο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, η Ελεν Μίρεν, ήταν σαφής: «Υπάρχουν μερικοί ηλικιωμένοι δεινόσαυροι και νομίζω ότι ο κύριος Τραμπ είναι ένας από αυτούς».

Η θρυλική ηθοποιός είπε επίσης ότι δεν πιστεύει στον όρο «αντιγήρανση»- και το επιχείρημά της είναι συναρπαστικό.

«Αυτή η λέξη...«αντιγήρανση»...μα γνωρίζουμε ότι μεγαλώνουμε». Η βραβευμένη με Oscar, ηθοποιός η οποία είναι το πρόσωπο της L'Oréal Paris, συνέχισε: «Απλά θελουμε να φαινόμαστε και να νιώθουμε όσο καλύτερα γίνεται σε καθημερινή βάση».

Η Ελεν Μίρεν θέλει να ξεφύγει από το τριπάκι της «αντι-γήρανσης» και μας υπενθυμίζει ότι ο όρος ο ίδιος υποδηλώνει ότι η γήρανση είναι κάτι που πρέπει να αποφευχθεί, όταν στην πραγματικότητα είναι κάτι όμορφα αναπόφευκτο.