shutterstock
shutterstock
30|08|2017 16:44
SHARE
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Η Κέιτ Μίντλετον προετοιμάζει τον πρίγκιπα Τζορτζ για το σχολείο-Ακολουθεί τα βήματα της Νταϊάνα


Η πρώτη μεγάλη μέρα του 4χρονου πρίγκιπα έφτασε. Ο πρίγκιπας Τζορτζ θα πάει σχολείο. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; 

Πρωταρχικός σκοπός του βασιλικού ζευγαριού, του Γούιλιαμ και της Κέιτ, είναι αυτή η νέα αρχή να γίνει όσο πιο «φυσιολογικά» γίνεται.  

Έτσι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα φροντίσουν είναι να τον πάνε οι ίδιοι στο σχολείο (και όχι κάποιος από το προσωπικό του παλατιού με κάποιο από τα αμάξια της βασιλικής οικογένειας). Μαλιστα , σύμφωνα με δημοσιέυματα, η Kέιτ θα συνοδεύει τον μικρό πρίγκιπα όσο το δυνατόν περισσότερο στο σχολείο

Ο Τζορτζ θα γίνει μαθητής του Thomas’s Battersea, ένα ιδιωτικό δημοτικό σχολείο όπου είναι δημοφιλές στους κύκλους των ευκατάστατων γονιών που θέλουν τα παιδιά τους να έχουν την καλύτερη εκπαίδευση. Το πρώτο τρίμηνο ξεκινά στις 7 Σεπτεμβρίου. 

Ο λόγος που όλοι έχουν κατενθουσιαστεί με τα νέα της έναρξης της σχολικής χρονιάς του μικρού πρίγκιπα δεν είναι απλώς επειδή θα έχουν την ευκαιρία να δουν φωτογραφίες από πολλές ακόμα χαριτωμένες εκφράσεις του, αλλά επειδή με αυτή την κίνηση συνεχίζουν στο δρόμο που χάραξε η Νταιάνα. 

Όταν ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ ήταν να πάει σχολείο αντίστοιχα, η Πριγκίπισσα Νταιάνα τον έστειλε σε ένα φυσιολογικό σχολείο, ξεφεύγοντας από το βασιλικό πρωτόκολλο που ήθελε τους διαδόχους του θρόνου να δέχονται εκπαίδευση εντός του παλατιού. Η εφημερίδα Newsweek έγραφε το 1985: «Η απόφαση ο William να αναπτύξει τις ικανότητες του στη ζωγραφική ανάμεσα σε κοινούς πολίτες δείχνει την επίδραση της πριγκίπισσας Νταιάνα η οποία έχει δουλέψει σε νηπιαγωγείο».

Η Κέιτ Μιντλετον και ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ έκαναν την ίδια επιλογή και με τον Τζορτζ οποίος πήγε σε ένα τοπικό νηπιαγωγείο στο Norfolk. Όσον αφορά το Thomas’s Battersea, το σχολείο που πρόκειται να πάει τώρα, είναι ένα εκπαιδευτήριο που εστιάζει στην ανάπτυξη του χαρακτήρα, πράγμα που αποτέλεσε το βασικό λόγο που η Κέιτ και ο Γούιλιαμ το επέλεξαν.

Μπορεί ο Τζορτζ να είναι ο διάδοχος στον Βρετανικό θρόνο, αλλά όπως πολλά παιδιά της Αγγλίας, θα πάει σε ένα «κανονικό» σχολείο, όπως και οι γονείς του.

Η βασική αξία της Νταιάνα ήταν να είναι πρώτα γονιός και μετά μέλος της βασιλικής οικογένειας. Έτσι, συνήθιζε να εντάσσει τις σχολικές δραστηριότητες των γιών της στο επίσημο πρόγραμμά της. Μάλιστα, όπως έχει δηλώσει, σε συνέντευξη της στη Vogue, η πρώην γραμματέας τύπου της βασίλισσας Ελισάβετ, πολύ συχνά πήγαινε βόλτες με τους γιους της στον πραγματικό κόσμο- στο σινεμά, στα fast food, στα βιβλιοπωλεία, στα καταστήματα. «Τους έβγαζε έξω να δουν τους άστεγους, τους τοξικομανείς, τους περιθωριοποιημένους». 

Ίσως το απόλυτα φυσιολογικό να μην είναι επιλογή για τον πρίγκιπα Τζορτζ, αλλά τουλάχιστον οι γονείς του προσπαθούν για να του δώσουν μια όσο το δυνατόν πιο «φυσιολογική» παιδική ηλικία γίνεται.